Fernando Alonso szerint a Ferrarinak fel kell gyorsítania a fejlesztési munkát, hogy adott esetben profitálni tudjon a Mercedes házon belüli belső háborújából. Nico Rosberg és Lewis Hamilton kapcsolata kritikus pontra jutott Monacóban, amely Alonso szerint esélyt adhat a Ferrarinak.


“Azt hiszem, egyelőre túl messze vagyunk tőlük, hogy csatázhassunk” – mondta a Monacóban negyedik Alonso. “Szeretnénk egy kicsit közelebb kerülni, hogy ne csak a pontszerzésért, hanem a győzelmekért is harcban legyünk. Ebből a távolságból mi is csak kíváncsian figyelhetjük a csatát, sokat nem profitálunk belőle.”

“De ha olyan helyzetbe dolgozzuk fel magunkat, hogy reális eséllyel pályázunk a győzelmekre, akkor rögtön érdekessé válik számunkra ez a küzdelem. A kezünkre játszhat, ha nagyon nem jönnek ki egymással.”

Alonso – akinek szintén volt afférja Hamiltonnal a McLarennél – úgy véli, a sajtó túllihegheti az ügyet. “Egy ilyen csapaton belüli vb-harcban nagy a feszültség, amelyet csak növel, ha a dolgok nyilvánossá válnak. Ilyenkor gyakran válnak felfújttá az ügyek. Biztosan voltak hullámvölgyeik az évben, de előbb-utóbb letisztul ez az egész.”