Monacói ötödik helyével Nico Hülkenberg a pontversenyben is feljött az ötödik helyre, a Force India pilótája nagy versenyt futott. Hülkenberg lágyakkal indult, így a második safety car-fázisban felrakott szuperlágyakkal kellett kihúznia a végéig, de ez nem volt egyszerű. Az utolsó körökben nehezen, de maga mögött tartotta Jenson Buttont, a 11. helyről lépett hatot előre.


“Elég gyorsak voltak a mclarenesek” – mondta Hülkenberg. “Szerencsénk volt, hogy a megfelelő helyeken gyorsak voltunk, de a végére így sem maradt sok a hátsó gumikból.” Hülkenberg az időmérőn lecsúszott a Q3-ról, ezért választotta a lággyal indulós taktikát.

“Néha olyan érzésem volt, mintha hátul már a felniken mennék. Többször is volt olyan pillanat, hogy majdnem beleálltam a szalagkorlátba, de az utolsó pillanatban valahogy meg tudtam menteni a helyzetet.”

“Nem sokat számít, hogy megelőztem Vettelt a pontversenyben, mert a Red Bull nem ellenfelünk, ez már többször kiderült idén.” Hülkenberg a verseny egyik legszebb előzését is bemutatta, amikor az alagút előtt bebújt Magnussen mellé. “Elég szoros volt, szinte már első szárny nélkül láttam az autót. Aztán befértem, de az igazsághoz tartozik, hogy egy kék zászlónál történt az eset, amivel egy kicsit lendületet veszített. De tudtam, hogy van esélyem, és kihasználtam.”