Sebastian Vettel a Monacói Nagydíj időmérőjén is kikapott csapattársától, Daniel Ricciardótól, de a címvédő autója ismét nem volt százszázalékos. “Csalódás volt ez a nap, sokkal jobbak is lehettünk volna” – mondta Vettel, egyetértve Ricciardóval. “A Q1 közepén hirtelen elszállt a hibrid hajtás, és később is gond volt az ERS-szel.”


“Egy időre vissza-visszajött ugyan, a Q3-ban is tudtam használni, de egészen az időmérő végéig nem volt meg a maximális teljesítmény. Az elektromos hajtástól nem jött az a plusz erő, aminek kellett volna, ennek okát még nem tudjuk.”

“Mindent megpróbáltunk, végül egy olyan beállítással mentünk, amelyről tudtuk, hogy nem a legjobb, de teljesítményben valamivel többet adott. Ennek fényében a negyedik hely nem rossz, bár a külső íven leszek, Daniel eredményének pedig kifejezetten örülök, nagyszerű munkát végzett.”

“A Rosberg kicsúszása miatti sárga zászlók engem is hátráltattak. Nem tudom, mennyivel lehettem volna jobb, az utolsó szektorban mindenesetre még egyszer ráléptem a gázra, és kicsit sikerült javítanom. Egy kicsit szerencsejáték volt, hogy mennyi erő lesz az autóban a végére.”