A McLarennél 2015-ben új fejezetet nyitnak, hiszen visszatér régi partnerük, a Honda, a Monacóban szárnyra kapott pletykák szerint pedig egy másik visszatéréssel szeretnék tovább erősíteni az esélyeiket.


Már tavaly ősszel felmerült, hogy a wokingi csapat szívesen visszafogadná a 2007-ben egyetlen, balhés szezont náluk töltő Fernando Alonsót, és ezen a korábbi csapatfőnök, Martin Whitmarsh bukása, és Ron Dennis visszatérése sem változtatott.
“Fernandót szívesen látnánk újra a McLarennél. Meglepő, hogy róla beszélek? Nekem nincs bajom vele, számunkra az a fő, hogy újra győzni tudjunk. 2015-ben a Honda motor mellé nagyszerű versenyzőt is akarunk” – nyilatkozta Dennis, aki 2007-ben igen csúnyán összekapott a spanyollal.
A McLaren veteránját, Jenson Buttont is megkérdezték arról, hogy vajon Alonso jövőre a wokingi alakulathoz kerülhet-e. 
“Szerződése van a Ferrarival. De igen, szép kihívás lenne, ha ő lenne a csapattársam” – mondta az angol, aki korábban már beszélt arról, hogy Alonso lenne számára az álompartner.
Bár Alonsónak elvileg 2016 végéig él a szerződése a Ferrarinál, nemrég arról lehetett hallani, hogy már tavaly télen majdnem sikerült megalkudniuk a távozásról, és most a Daily Mail és a The Times is arról ír, hogy a McLarennél komolyan gondolják a kétszeres bajnok elcsábítását. 
F1: A McLaren komolyan hajt Alonsóra 3


A Daily Mail F1-es tudósítója szerint már több találkozó is lezajlott, a Times riportere, Kevin Eason pedig leszögezte, hogy “nyílt titok, hogy a McLaren kapcsolatba lépett Alonsóval”.
Bár Alonso tavaly óta jó néhányszor elégedetlenül, frusztráltan nyilatkozott, legutóbb szerdán “szólt be” a Ferrarinak, a francia L’Equipe-nek azt mondta, jól érzi magát a maranellói csapatnál: 
“Elégedett vagyok. Nagyszerű az életem, Ferrari-pilóta vagyok, ennél jobb már nem nagyon lehetne. A harmadik világbajnoki cím már csak a hab lenne a tortán a karrierem tekintetében. Igazi nagy nevek nyertek három címet.”