Daniel Ricciardo az első nap után úgy érzi, hogy a Red Bullnak reális esélye van legyőzni a Mercedest a Monacói Nagydíjon. Az ausztrál az első szabadedzésen ismét közel került Hamiltonékhoz, jobb időt ért el csapattársánál, Sebastian Vettelnél.


“A délelőtt jól ment” – mondta Ricciardo. “Korai ugyan még az esélyekről beszélni, de ott vagyunk a Mercedes közelében. Ha találunk még egy kis időt itt-ott, és változtatunk az autón szombatra, megfuttathatjuk őket. Ha valahol meg lehet verni a Mercedest, akkor az egészen biztosan ez a hely.”

“Most nincs olyan szektoruk, ahol alaposan elverik a mezőnyt. Egy edzésből nehéz jósolni, de ha minden összeáll, szombaton és vasárnap is elkaphatjuk őket.”

Vettel kevésbé optimista. “Még mindig a Mercedes a favorit” – fogalmazott Vettel. “Délelőtt nagyon gyorsak voltak, és szombatra biztosan javulnak még, de próbálunk velük menni. Egy kicsit mintha tényleg közelebb kerültünk volna, de még nem tudjuk, mennyire. Ezen a pályán javítja az esélyeinket, hogy nincsenek hosszú egyenesek, de a pole-ra egyelőre nem gondolunk.”

Vettel szerint hiába mosta el az eső a második edzést, a Red Bull tudott elég adatot gyűjteni. “A szokásosnál kevesebb kört tettünk meg, de jónak és megbízhatónak tűnt az autó, ami itt a határok feszegetése miatt nagyon fontos.”