Egyre vadabb ötletekkel állnak elő a pilóták a sisakfestéseket illetően. Van akit a jótékonyság, van akit a móka vezérel, és az eredmény egyre színesebb, merészebb, érdekesebb. A Monacói Nagydíj rendhagyó helyszíne még rádob erre a tendenciára egy lapáttal, ide tényleg olyan fejvédőkkel érkeztek a pilóták, amire eddig még nem volt példa.

A bőrbevonattól egészen a bronzot imitáló bukósisakokig, jöjjön a seregszemle.

1. Sebastian Vettel – fémember, vagy a négyszeres világbajnok a bronzéremre hajt. Kétségkívül a Red Bull pilótája az egyik legnagyobb sisakfestő egyéniség, megszámlálhatatlan egyedi mintával indult már F1-es pályafutása során. Ez a fémre emlékeztető hangulat azonban tőle is új.

F1: Meghökkentő fejvédők a Monacói Nagydíjra 2 F1: Meghökkentő fejvédők a Monacói Nagydíjra 3 F1: Meghökkentő fejvédők a Monacói Nagydíjra 4 F1: Meghökkentő fejvédők a Monacói Nagydíjra 5
2. Adrian Sutil – Bőrbe kötve.  A német pilóta ugyanazt a művészt bízta meg, mint Vettel, így a végeredmény hasonlóan extrém. Fém helyett bőr adja az alapot, amire a kaszinók világát idéző minta teszi fel a koronát. Nem tudjuk milyen anyagból nyer inspirációt a készítő Jens Munsen, de az biztos, hogy az eddigitől eltérő alkotó folyamat indult meg.
F1: Meghökkentő fejvédők a Monacói Nagydíjra 6 F1: Meghökkentő fejvédők a Monacói Nagydíjra 7 F1: Meghökkentő fejvédők a Monacói Nagydíjra 8 3. Marcus Ericsson honfitársa előtt tiszteleg.  Ronnie Peterson emléke előtt tiszteleg a Caterham csapat ifjú versenyzője, aki 40 évvel ezelőtt nyerte meg a Monacói Nagydíjat. Az eredeti festés másolata mellett különlegesség, hogy a sisakhordó táska tényleg Ronnie Peterson tulajdonát képezte.

F1: Meghökkentő fejvédők a Monacói Nagydíjra 9 F1: Meghökkentő fejvédők a Monacói Nagydíjra 10 4. Valtteri Bottas – Versenyzés Monaco utcáin. Ezzel a visszafogott dizájnnal nem nyer díjat a Williams finn pilótája, annyi biztos!

F1: Meghökkentő fejvédők a Monacói Nagydíjra 11
F1: Meghökkentő fejvédők a Monacói Nagydíjra 12
5. Daniel Ricciardo – Tiszteletadás, visszafogott megjelenés. Daniel Ricciardo visszafogottabb átalakítást kért, a képen látható, a héten elhunyt legendás honfitársa, Jack Brabham emléke előtt tisztelgő sisakkal fején fog beülni a Red Bull RB10-esbe.

F1: Meghökkentő fejvédők a Monacói Nagydíjra 13
6. Adrian Sutil és Esteban Gutiérrez – sisakfestéssel egy nemes célért. A Sauber két pilótája a brazil művész Romero Britto által tervezett mintákkal áll rajthoz a hétvégén, majd mindkét sisak elárverezésre kerül. A bevétel egy rákgyógyítást kutató alapítványhoz kerül majd.

F1: Meghökkentő fejvédők a Monacói Nagydíjra 14