Monacóban pénteken röppent fel, hogy a Mercedes újabb, kétéves szerződést kötött Nico Rosberggel. A németnek elvileg az idei év végén járt volna le az aktuális kontraktusa, de nagyon is elégedettek a munkájával, így a 2016-ig tartó hosszabbítás mellett döntöttek. Hivatalos bejelentés még nem történt. Lewis Hamilton legalább 2015 végéig szintén le van kötve náluk.


Rosberg hosszabbítása egyben azt is jelenti, hogy bezárult az ajtó Fernando Alonso előtt, akit az elmúlt hetekben hírbe hoztak a Mercedesszel, és akit pár napja az anyacég, a Daimler-Benz vezére, Dieter Zetsche is a világ talán legjobb pilótájaként emlegetett.
Az élcsapatoknál idén igen hamar véget ért a “silly season”, a Mercedes és a Red Bull felállása teljesen stabilnak tűnik, Alonso – aki állítólag tavaly év végén már majdnem megszabadult a Ferraritól, csak egy jogi részlet miatt nem távozhatott – esetleg a McLarennél próbálkozhat még.
A wokingi csapathoz jövőre visszatér a Honda, talán versenyképesebbek lehetnek, emellett a főnök, Ron Dennis is utalt már arra, hogy a 2007-es események ellenére visszafogadná a spanyolt.
A McLarennél idén az újonc Kevin Magnussen próbálja bizonyítani, hogy megérdemli a Forma-1-es lehetőséget, de a háttérben ott vár a csapat másik tehetséges, Stoffel Vandoorne is. Jenson Button már a karrierje vége felé jár, de a Hondával jó kapcsolatot ápol, úgy hírlik, hogy hosszabbítani fog, egyéves, “gördülő” szerződést köthet a wokingi alakulattal.