A négyszeres bajnok Alain Prost szerint a McLaren és a Ferrari nem vesztegetheti tovább az időt, ha újra a bajnoki címért akar küzdeni. A két legendás alakulat képtelen tartani a lépést a frissebb, modernebb szemlélettel érkezett újoncokkal, mint amilyen a Red Bull vagy a Brawn GP felvásárlásával az F1-be került Mercedes.

F1: A Schumi-korszakból nem lehet megélni! 2


Prost szerint a McLaren és a Ferrari is elavult működési struktúrával próbálja utolérni riválisait, de a régi jó dolgok egy része ma már csak hátráltató tényező. A Professzoron kívül mások is pedzegették már, hogy mostanra futott ki végleg és veszítette el lendületét a Schumacher-korszakban kiépített rendszer mindkét csapatnál, nem lehet véletlen az sem, hogy a közelmúltban éppen ennél a két istállónál buktak a főnökök.

“A Red Bull kezdetben marketing platformnak tekintette az F1-et, de volt tervük és egy gondosan kidolgozott stratégiájuk” – mondta Prost. “A Mercedesnél is világosan látható volt az elmúlt két-három évben, hogy nagyon készülnek valamire, tudták, hogy ez az év lehet a nagy dobásuk.”

“A McLarent és a Ferrarit elnézve viszont az a benyomásom, hogy csak ugyanazt csinálják, amit az elmúlt években. Nem állnak meg és nem kezdik az egészet elölről, pedig néha pont erre lenne szükség. A Ferrarinál mindenki Schumachert szokta emlegetni, pedig a siker négy-öt emberen múlt, de a helyükre még nem sikerült újakat találni.”

A Ferrari már bejelentette, hogy komoly változások lesznek a csapatnál, a McLarennél pedig Ron Dennis már el is kezdte az átszervezést.