A Monacói Nagydíj szerdai versenyzői sajtótájékoztatóján Kimi Räikkönen is ott volt, és amikor a finnt kérdezték a hét elején elhunyt versenyzőlegendáról, 1959, ’60 és ’66 világbajnokáról, Sir Jack Brabhamről, a ferraris újra arra panaszkodott, hogy a régi időkkel szemben ma már nem lehet a Forma-1-en kívül is indulni.
F1: Räikkönen rossz korba született 1
F1: Räikkönen rossz korba született 2

F1: Räikkönen rossz korba született

F1: Räikkönen rossz korba született 4
Fotó megosztása:
F1: Räikkönen rossz korba született 5


“Természetesen olvastam a hírt, szomorú, hogy távozott. Azok még más idők voltak, akkoriban különböző kategóriákban, különböző versenyeken indultak. Szerintem nagyon jó lenne, ha ma is többféle dolgot csinálhatnánk egyszerre, különböző futamokat, eltérő versenyeket” – mondta a 2007-s bajnok, aki 2010-11-ben a rali-világbajnokságban, az amerikai NASCAR-ban, sőt még Le Mans-i és GP3-as teszten is szerencsét próbált. 
“Az a gond, hogy ma minden nagyon drága, és jobban is féltenek minket a sérülésektől, igyekeznek korlátozni a tevékenységeinket. Kár ezért, mert szerintem mindenki számára sokkal élvezetesebb lenne, és az F1 és a másik sportágak is profitálhatnának ebből. Jó lenne, ha lehetne máshol is versenyezni.” 
Räikkönen a saját bevallása szerint is rossz korba született, és legszívesebben a ’70-es években lett volna versenyző, mint egyik kedvence, a Hajsza a győzelemért filmen keresztül tavaly a nagyközönség által is megismert 1976-os világbajnok, James Hunt. 
A finn pilóta az elmúlt két évben a Lotusnál Huntra utaló, majd egy az egyben az ő festését imitáló sisakban indult Monacóban, de amikor arról kérdezték, hogy idén is készül-e erre, egy rövid nemmel felelt.