Venezeula új sportminisztere, Antonio Alvarez a héten azt nyilatkozta, hogy az állam ezután egy dollárral sem támogatja az autóversenyzést, ami igen rossz hírnek tűnik az állami olajtársaság, a PDVSA által évi 30-40 millióval támogatott Pastor Maldonado számára.
A Lotus venezuelai versenyzőjét természetesen szembesítették a hírekkel Monacóban, de ő azt állította, hogy nem tart semmitől. 


“Tavaly is ez volt, aztán mégis itt vagyok” – utalt a korábbi támogatási botrányra. “Ha Venezuelában valami történik, a sajtó rögtön velem hozza kapcsolatba, de engem nem a sportminiszter szponzorál.  A PDVSA programja nem a sportminisztérium programja. Az olajvállalat nem beszélt a Forma-1-es szponzorációról. A sportminiszter nyilatkozott, ennyi, nem a sportminisztérium támogatja a Forma-1-et.”
Maldonado kiemelte, hogy a PDVSA nem is az ő személyes szponzora, az üzlet a cég és a csapat között köttetett, és ha az olajvállalat ki is szállna, ő akkor is van elég jó ahhoz, hogy az F1-ben maradhasson.
“Szerintem mindenem megvan ahhoz, hogy itt legyek. Ha megnézzük a pályafutásomat, minden eddigi kategóriában képes voltam győzni, még a Forma-1-ben is, ami nagyon sok másik pilótára nem igaz. Emellett a PDVSA nem is az én szponzorom, hanem a csapaté.”
F1: Maldonado szerint nincs gond a pénzzel 3


“Én nem ismerem a csapat és a PDVSA helyzetét, legjobb lenne a csapatot és a PDVSA-s embereket kérdezni. A PDVSA már a GP2-es bajnoki győzelmem óta nem engem szponzorál személyesen, de azóta is jönnek velem. Jó a viszonyunk, régóta együttműködünk, és nem látom okát, hogy ez megszakadjon. Ha mégis leállnak a támogatással, az nem az én döntésem lesz.”
Maldonado bőven kap kritikákat az esés-kelései, balesetei miatt, de azt mondta, ez nem zavarja:
“Nincs gond. Hozzá vagyok szokva a kritikákhoz, rendben van. Normális ez, dél-amerikai pilótaként, akit az egész ország támogat és hozzászoktak, hogy az alsóbb kategóriákban mindig az élen voltam. De a Forma-1-ben más a helyzet, ha az autó nem elég versenyképes a bajnoki címért való küzdelemre, akkor ez van. Szabad világban élünk, mindenki azt mondhat, amit akar.”