A 2009-es világbajnok, Jenson Button mára a Forma-1-es mezőny legtapasztaltabb pilótája, és pár hónapos hátránnyal Kimi Räikkönen mögött a második legidősebb a maga 34 évével. Úgy tűnik, az angolt lassan utoléri a kor, az elmúlt években nem tudott a szimulátorban készülni a Monacói Nagydíjra.
Button ezt akkor árulta el, amikor arról kérdezték, szerinte az idei, a korábbiaknál is trükkösebb , csúszkálásra hajlamos autóval milyen lesz Monte-Carlo utcáin vezetni.


“Őszintén szólva nem tudok erre válaszolni, ugyanis nem vezettem a szimulátoron. És a tavalyi autót sem próbáltam ki a szimulátoron, és az azelőttit sem, mert egyszerűen nem tudok rajta Monacóban vezetni, mert szó szerint rosszul leszek. Szóval ezt ki szoktam hagyni” – mondta a mclarenes, aki nincs ezzel egyedül, hiszen még Michael Schumacher is küszködött hasonló problémákkal. 
“Ollie Turvey (a McLaren tesztpilótája) viszont sokat nyomta, szegény srác! Nem tudom, miért, de egyszerűen rosszul leszek, szóval Monacóra nem készülök a szimulátorral.”
“Ő sokat dolgozott, és azt mondta, hogy a mai nyomatékkal tényleg nehezebb vezetni, de szerintem azért megbirkózunk majd vele. Ha esik, akkor tényleg elég húzós lesz, mert nem lehet felmelegíteni a gumikat, ekkora nyomaték mellett bajban leszünk.”
A szezonnyitó óta küszködő McLaren monacói kilátásairól így beszélt Button:
F1: Button rosszul van Monacótól 3


“Hát, nyilvánvalóan nem vagyunk remek helyzetben a tempót és az eredményeket tekintve. Azt kérdezték, hogy mivel lennék elégedett itt – nyilván a győzelemmel, de az tuti nem lesz meg. De úgy gondolom, hogy elsősorban nem a pozíciónknak örülünk majd, az nem lesz valami jó. Azt hiszem, a hétvége pozitívuma az lehet, ha az autó jónak tűnik, ha azt tapasztaljuk, hogy sikerült javulnunk, hogy jó irányba indultunk, akkor elégedettek lehetünk, nem a pontok számítanak.” 
“Tudjuk, hogy nagyon sok fejlesztésünk jön hamarosan, ami biztató a jövőt tekintve. Szóval most nem a helyezés, hanem az autó érzése lesz a fő.”