A Force India egyértelműen a 2014-es idény egyik meglepetése lett, a silverstone-i alakulat rendszeres erős pontszerzőként és dobogós helyezést is elérve szerepelt a tengerentúli futamokon. A minden csapatnál új fejlesztési lépcsőt jelentő Spanyol Nagydíjon csak a 9-10. helyet hozták, de a tulajdonos-főnök Vijay Mallya nem aggódik túlságosan.
“A Forma-1-ben folyamatosan változnak a dolgok, főleg egy új szabályrendszer első évében. Láttuk, hogy az ellenfeleink erősebbek lettek, de mi is keményen dolgozzuk, hogy előnyben maradjunk” – mondta. 


“Barcelona nem volt rossz hétvége. Talán más stratégiával még nyerhetett volna egy pozíciót Sergio (Perez), de összességében így is elégedettek voltunk a tisztességes eredménnyel. Barcelona sosem volt a legjobb pályánk, szóval jó volt látni, hogy így is mindkét autóval pontot szereztünk. Vittünk oda fejlesztéseket, dolgoztunk az optimalizálásukon, de vár még ránk munka a következő pár futamon, mielőtt teljesen kiaknázhatjuk őket.”
A két Force India-pilóta, Perez és Nico Hülkenberg Barcelonában, és előtte Bahreinben is egymással csatázott. Mallya szerint ezzel nincs gond: “Mindketten gyorsak, éhesek a sikerre. A hangulat jó, tisztelik egymást. Ha tudják hozni a pontokat, akkor ez csak jót tesz a motivációjuknak.”
A főnök emlékeztet, hogy a hétvégén következő Monacói nagydíjon persze nem csak egymást kell majd tisztelettel kezelni…
“Monaco az idény egyik kiemelt versenye, remélhetőleg jól tudunk majd szerepelni! Azon a pályán semmit sem lehet biztosra venni, a tempó mellett az is fontos, hogy tiszteljük a korlátokat. Érdekes lesz látni, hogy mennek az új autók, hiszen ezen a pályán nincs pardon, a versenyzőknek csúcsformában kell lenniük.”
A Force India öt forduló után 57 pontjával 4. a konstruktőri bajnokságban, 11 egységgel a Williams előtt, 9 pont hátrányban a Ferrari mögött.