Romain Grosjean szeretné megszerezni pályafutása első pontjait Monacóban, de nem biztos benne, hogy a Lotus idei autója alkalmas erre. A csapat az elmúlt években nem szerepelt kimondottan jól a hercegségben, Grosjean 2012-ben és tavaly is kiesett.

Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


A francia versenyző szerint a lassú kanyarok alapvetően nem kedveznek a csapatnak, cserébe viszont jóval kisebb hangsúly lesz a motorerőn, mint az elmúlt versenyeken. “Monacóban a lassú kanyarokon van a hangsúly, ezek nem a legnagyobb erősségeink, de a barcelonai teszten ezekre is készültünk” – mondta Grosjean.

“Attól függ a hétvége kimenetele, hogy ki, mennyire tud alkalmazkodni a tipikus monacói körülményekhez, vagyis a huplis aszfalthoz és az alacsony tapadáshoz. Monaco kevésbé motorfüggő pálya, ami ezúttal kedvezhet nekünk. Barcelonában nemcsak a pontszerzésnek, hanem az ötödik rajthelynek is örültünk – ha ezt sikerülne megismételnünk, nagyon jó pozícióban lennénk.”

“Az idén az új szabályok miatt még kisebb lesz a leszorítóerő, mint az elmúlt években volt, úgyhogy nagyon óvatosnak kell majd lennünk a gázpedállal.”