A Spanyol Nagydíj és az azt követő kétnapos tesztelés eredményei alapján a Lotus meg van győződve arról, hogy a Ferrarival szemben bátran megcélozhatja a konstruktőri verseny harmadik helyét. Romain Grosjean Barcelonában ugyan csak nyolcadik lett, de a csapat szerint előrébb is kerülhetett volna motorjának szenzorhibája nélkül.

Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“A szezon eleje óta mondjuk, hogy nagyon jó autónk van, de a körülmények miatt eddig nem tudtuk bizonyítani” – mondta a tulajdonos Gerard Lopez. “Amíg jó volt az autó Barcelonában, el tudtunk húzni a Ferrariktól, ami azt jelentheti, hogy közelebb vagyunk a Red Bullhoz, mint ők.”

“A harmadik helyért akarunk küzdeni a bajnokságban. A Mercedest leszámítva az idei év senkinek sem lesz könnyű, dolgoznunk kell tovább.”

Felipe Massa is úgy látja, hogy a Williams bátran célba veheti a harmadik helyet a konstruktőri versenyben, sőt a Red Bull elkapására is lát némi esélyt. “Versenyképesek voltunk Spanyolországban, talán egy kicsivel jobban, mint amire számítottam” – mondta Massa. “Remélem, Monacóban is hasonló dolgokat láthatunk majd.”

“Ugyan némi balszerencse miatt nekem nem sikerült a pontszerzés, a Force Indiát így is megelőztük a pontversenyben, de ezzel nem elégedhetünk meg. Lehetséges, hogy a Ferrarit is utolérhetjük. A Red Bullt majd meglátjuk, de hinnünk kell benne, hogy bármi lehetséges.”