A Red Bull néhány éve építette újjá az egykor Österreichring, majd A1 Ring néven ismert spielbergi versenypályát, amely idén, egy évtized szünet után újra otthont ad majd a Forma-1-es Osztrák Nagydíjnak.
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


A Red Bull Ringen azonban az energiaital-gyártó nem túl elegáns módosításokat is tett, a több hazai F1-es pilótáról elnevezett kanyart is átkeresztelt, szponzoroknak adott el. A Gerhard Berger kanyarból Würth kanyar lett, míg a háromszoros bajnok Niki Lauda nevét viselő kanyart a Pirelli vitte.
A manapság a Mercedes-csapat elnökeként tevékenykedő Lauda cseppet sem vette jó néven a húzást: “Nagyon rosszul esik ez. Csakis arra tudok gondolni, hogy azért tették, mert a Mercedesnél vagyok és verjük a Red Bullt” – mondta a Kleine Zeitungnak.
“De megtorlásként a Mercedes örömmel ünnepel majd kettős győzelmet Spielbergben” – tette hozzá a bosszús osztrák legenda.
A Forma-1 első osztrák, és egyetlen posztumusz világbajnoka, az 1970-es győztes Jochen Rindt nevét egyelőre még viseli egy kanyar, de a Kleine Zeitung úgy tudja, hogy megfelelő szponzori igény esetén azt is átnevezhetik.
Az új Osztrák Nagydíjat idén június 20-22. között rendezik, a Red Bull pedig a hazai pályán szeretne újra győztes formába kerülni.