Kedden-szerdán zajlott a Forma-1-esek idei második idény közbeni tesztje Barcelonában, a második napon a lotusos Pastor Maldonado volt a leggyorsabb. A hajszál híján egy másodperces előny mellett a fekete autó megbízhatósága is rendben volt, 102 kört ment a venezuelai, a Lotusnak ilyen jó tesztnapja még nem volt 2014-ben.


“Igen, ez egy nagy előrelépés” – mondta Maldonado. “Egyértelműen fontos volt számunkra ez a két nap a fejlesztések, a beállítások terén, sok dolgot kipróbáltunk, jó programot teljesítettünk. Sűrű napunk volt, sokat megtudtunk, reméljünk, innen már jobban alakul az idényünk!”
Maldonado a kiváló köridő ellenére hangsúlyozta, hogy nem a tempó, hanem a megbízható működés volt a cél:
“Kerek nap volt, igazából az első normális, problémamentes tesztnapunk. A kedd sem volt rossz, de (az eső miatt) a pálya nem volt 100 %-os, ezért fontos volt, hogy ma kint legyünk a pályán és végigvigyük a programot, ami sikerült is. Az időeredmény mellett annak örülök a legjobban, hogy semmilyen komoly problémánk nem volt az autóval, minden jól működött. Sokat megtudtunk az autóról, szerintem egyre jobban működik!”