A Nemzetközi Automobil Szövetség szerint semmi nem indokolja, hogy a szervezet fontolóra vegye az Orosz Nagydíj törlését. Az ország első versenye október 12-i dátummal szerepel a naptárban, a rendezés az egyre élesebbé váló orosz-ukrán konfliktus miatt vált kérdésessé.


A Nemzetközi Motorsport Szövetség (FIM) már törölte a naptárból a Superbike-világbajnokság moszkvai futamát, Jean Todt szerint a szocsi F1-es futamot semmilyen veszély nem fenyegeti. “Jelenleg nincs változás a naptárban. Megyünk Oroszországba” – jelentette ki Todt.

“Tudok az FIM döntéséről, nekünk azonban nincs okunk arra, hogy változtassunk a versenynaptáron. Rendszeresen beszélünk mindenkivel, akivel kell, és még nem merült fel olyan fejlemény, amely indokolná a verseny törlését.”

Az FIM kimondottan az orosz-ukrán konfliktussal indokolta saját döntését, annak következtében ugyanis több kulcsfontosságú helyi partnerének nehézségei támadtak. Az F1-es csapatok ugyanazon az állásponton vannak, mint korábban Bahrein esetében, vagyis ha az FIA garantálja a biztonságot, mennek versenyezni.

“Ha a brit kormány nem tanácsol mást, nincs okunk kételkedni az FIA és az FOM szavában, egyébként is szerződéses kötelezettségünk a versenyzés” – mondta Bob Fernley, a Force India helyettes csapatfőnöke.