Kimi Räikkönen a jégember, aki minden interjút hűvös pókerarccal ül végig. Sosem mosolyog a finn világbajnok? Tény, hogy a  versenypályán, a Forma-1 környezetében ritka látvány a vidám ábrázat nála, tízből nyolc fotón garantált, hogy érzelmektől mentes, közömbös arccal látjuk. Viszont azért akad pár, a szabályt erősítő kivétel!

Sebastian Vettel köztudottan az egyetlen olyan pilóta a mezőnyben, akivel Räikkönen jó kapcsolatot ápol, és szívesen lóg együtt. Gyakran poénkodnak, amit ez az alábbi GIF is bizonyít, amelyen a még Lotus-csapatnál versenyző Kimi kamaszos vigyorral ugratja Vettelt.

F1: Ilyen a mosolygó Räikkönen 1

Félszeg somolygás, vállrándítással fűszerezve, ezt a mozdulatot szeretnénk másolni, mikor egy nehéz munkanap után a főnök még bent akar tartani, de sajna nem sikerül.

F1: Ilyen a mosolygó Räikkönen 2

Räikkönen szerepelt a Top Gear műsorban, ahol emlékezetes aranyköpések születtek. Kedvencünk amikor Jeremy Clarkson “Piát letetted?” kérdésére egyszerű, határozott nemmel felelt. Ez megalapozta az interjú hangulatát, ahol kamerák előtt mosolygott a finn.

F1: Ilyen a mosolygó Räikkönen 3

Igazán mégis a régi barátokkal tudja elengedni magát, ahol nincs ezernyi villanó vaku, és álmosítóan unalmas kérdésekkel felfegyverzett riporterek.

F1: Ilyen a mosolygó Räikkönen 4

2004-ben az athéni olimpián töltötte szabadidejét Räikkönen. Ebben a pár napban ritka felszabadult, mosolygós képek készültek róla.

F1: Ilyen a mosolygó Räikkönen 5

F1: Ilyen a mosolygó Räikkönen 6

Végül egy friss fotó a hétvégéről. A Ferrari pilótája és aktuális párja, Minttu Virtanen Barcelona egyik éttermének dolgozóival állt össze egy közös képre. A hangulat alapján valószínűleg még a futam előtt.

F1: Ilyen a mosolygó Räikkönen 7