Az amerikai Gene Haas a NASCAR után a Forma-1-ben is szerencsét akar próbálni, ehhez nem olyan rég hivatalos indulási engedélyt is kapott 2015-re a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA) és az F1 kereskedelmi jogainak tulajdonosától.
Haas a terveivel kapcsolatban igen nagyokat mondott, az USA-ból szeretné verni a régi, európai csapatokat – de lehet, hogy meggondolta magát ez ügyben, ugyanis a brit Sky Sports tudósítása szerint a jövő héten a Lotus-csapat enstone-i központjába látogat majd.


Egyelőre nem tudni, hogy csak tapasztalatgyűjtésről vagy valami komolyabbról van szó, de cseppet sem elképzelhetetlen, hogy a pénzügyileg évek óta küszködő, 2013 óta folyamatosan minden szinten munkatársakat veszítő Lotus megvásárlása lesz a téma. Infrastruktúra, hagyományok vannak, a felvásárlás pedig valószínűleg olcsóbb lenne, mint az USA-ban építeni egy csapatot a semmiből, oda irreális összegekért szerződtetni európai szakembereket, majd újabb nagy pénzekért kétszer annyit szállíttatni az autókat, mint az európaiak.
Ha Haas a bevásárláson gondolkodik, kiváló helyzetben van, ugyanis a Lotus mellett még legalább két-három csapat megvásárolható: a tulajdonos-alapító Tony Fernandes idén utolsó esélyét adta a Caterhamnek, de eddig nem tudnak élni vele, a Marussia valódi befektető nélkül jelenleg a csapatvezetés kényszerű tulajdonában van, de még a Saubernél és a Force Indiánál is nyitottak lehetnének egy megfelelő összegre. 
Haas szóvivője az Autosportnak cáfolta a vásárlási terveket: “Gene nem készül a Lotushoz. Továbbra is elkötelezett amellett, hogy amerikai központú Forma-1-es csapatot hozzon létre, a tervei nem változtak.”