Jenson Button immár 15. Forma-1-es szezonját gyűri, ezzel a mezőny legtapasztaltabb pilótája, 34 évesen pedig a második legidősebb a nála néhány hónappal öregebb Kimi Räikkönen mögött. 
A 2009-es világbajnok egyértelműen az F1-es karrierje utolsó szakaszában jár, de bízik benne, hogy a mostani, nem túl rózsás helyzet ellenére még lesz lehetősége az élen küzdeni.
“Csak egyetlen csapat lehet elégedett” – utalt a Mercedes fölényére Button, aki szerint az ezüst nyilak dominanciája miatt a McLaren idén még messzebb van a győzelmektől, mint tavaly. 
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“De azért így is frankó munka ez. A legrosszabb része az, amikor az interjúkban azt kell megmagyarázni, miért nem jó az autó. De a vezetés, a mérnökökkel végzett munka továbbra is örömet okoz. Csak az fáj, amikor a köridőket látjuk.”
 
“Akkor hagyom abba a Forma-1-et, amikor már nem fogom élvezni, mert újra csak nem elég gyors az autóm. De remélhetőleg nem így lesz, és versenyképesen fejezhetem be.”
Button azok közé tartozik, akik nem igazán értékelik az F1 idei újításait, nosztalgiával tekint a korábbi időszakokra. Az F1 után valami “vadócabb” területen, például az év elején elhunyt édesapja, John által is űzött ralikrosszban próbálná ki magát.
“Láttam egy nyilatkozatot Jacques-tól (az idén a ralikrossz vb-n versenyző 1997-es bajnok Villeneuve), amiben azt mondta, hogy míg minden más szériában igyekeznek visszafogni az autókat, a ralikrosszban a mindent bele megy, 600 lóerős fenevadakkal mennek.”
“Én is valami ilyesmit szeretnék majd, fogni a kis lakókocsimat, a haverokat és a családot, és csak élvezni a dolgot. Gyorsan megunom a dolgokat, de a Forma-1-be azért még nem untam bele. Viszont utána valószínűleg ralikrosszozni fogok.”
FIA Ralikrossz-vb