A McLaren a melbourne-i kettős dobogó után mélyrepülésbe kezdett, de remélték, hogy a Spanyol Nagydíjra már versenyképesebb csomaggal érkeznek majd. A barcelonai időmérőn végül az újonc Kevin Magnussen már a Q2-ben búcsúzott motorhiba miatt, de Jenson Button a Q3-ig vitte az autót, a 8. lett.
Fotó: Europress

Fotó: Europress


A 2009-es győztes utólag összességében elégedett volt a szombat délutáni eredménnyel, és reméli, hogy a stratégia a kezére játszhat vasárnap:
“Nos, azt hiszem, mindannyian ugyanazzal a problémával küszködtünk, nagyon gyenge volt a tapadás, főleg az időmérőn. Nagyon fura volt az autó egyensúlya a Q1-ben, végig próbáltunk valami használható beállítást találni. Majdnem sikerült, de továbbra is túlságosan alulkormányzott volt az autó. A fara jól tapadt, az eleje viszont nem. Ennyi sikerült, holnap nehéz feladat vár ránk” – mondta.
Button ezzel együtt nem volt nagyon elkeseredve: “Talán még hozhattunk volna valamennyit a beállításokkal, de nem jelentett volna nagy különbséget. Holnap is nagy csúszkálás lesz a futamon. Sikerült megspórolnunk egy szett közepes keveréket (a Q3 elején), és bár még nem tudom, mi lesz a stratégia, ez azért ad majd egy kis játékteret.”
“Egyértelműen javultunk valamennyit erre a hétvégére, igaz, még mindig nem tartunk ott, ahol szeretnénk.”
A McLanren már két órával az időmérő után közölte, hogy sikerült kijavítaniuk Magnussen motorhibáját, így a dán ifjoncra nem vár csere és hátrasorolás.