Már számtalanszor írtunk róla, hogy az eredetileg tervezettnél nehezebb új Forma-1-es erőforrások miatt az autók 2014-re engedélyezett, pilótával együtt számított 692 kg-os tömege túl alacsony lett, ami a nagyobb termetű versenyzőknél még a korábbinál is szigorúbb fogyókúrákat kényszerített ki.
Az egyik “áldozat” a sauberes Adrian Sutil, aki a Barcelonára a hírek szerint 15 kilóval könnyebbé tett C33-assal sem lehet még igazán versenyképes, az új autóval épp csak hozza a 692 kilós minimálsúlyt.


A Spanyol Nagydíj előtt a német versenyző elárulta, hogy szó szerinti koplalással is próbálkozott már.
“Számokat nem akarok mondani, az a fő, hogy most már közel vagyunk a súlylimithez. De sosem lehet elég könnyű versenyautót építeni” – mondta, utalva az új, könnyebb kasztnira.
“Én a koplalással is próbálkoztam már. Két napig nem ettem semmit, csak ittam. Azóta már újra eszek, jobban is vagyok. De változott az edzésprogramom, mert már az izmokból is le kell adni egy kicsit – futni szabad, de biciklizni nem, mert az építi az izmokat, az ilyesmit nem lehet csinálni. Viszont amikor nem ettem, akkor nem is nagyon sportolhattam, mert hiányzott az erő.”
“Nem volt könnyű, de érdekes volt megnézni, hogyan reagál a szervezetem. Éreztem, hogy eljutottam egy határig, ahol már elfogyott a fizikai és a mentális erőm is. Fontos ismerni a testünk határait. Megpróbálkoztam ezzel is, de még élek, nem kell aggódni!”