A rajongók rengeteg Forma-1-es relikviát találhatnak az aukciós oldalakon böngészve. Az aláírt fényképektől kezdve a használt cipőkön át egészen a balesetek után ellopok karosszériadarabokig minden van. Most viszont egy olyan darab tűnt fel, ami kiakasztja a furcsaságmérő detektorokat.

Michael Schumacher 1996-ban készült szobrát kínálják eladásra, ami a felhasznált anyagok, és a kivitelezés miatt is rendkívül furán mutatna egy átlagos nappaliban. A fehér márványból készül fejrész egy vörös mészkőből faragott pilótafülkébe illik, kiegészítve az életidegen pozícióban integető karral. Ki akarna magának egy ilyet 179 000 dollárért (39,4 millió forintért)?

Eladó egy ijesztő Schumacher fejszobor 1
Eladó egy ijesztő Schumacher fejszobor 2
Eladó egy ijesztő Schumacher fejszobor 3
A jelenleg is kómában fekvő hétszeres világbajnok állapotáról régen nem érkezett hivatalos információ. Michael Schumacher menedzsere, Sabine Kehm a német ARD-nek még április közepén a következőt nyilatkozta: “Vannak rövid tudatos pillanatok, a javulás apró jeleit mutatja. Vannak éber pillanatai, amikor magánál van. Én nem vagyok orvos, de orvosilag komoly különbség van az éberség és a tudatosság között, hiszen az utóbbi azt jelenti, hogy képes a környezetére reagálni” – mondta. 

“A család iránti tapintatból nem kívánok részletekbe menni, de teljes mértékben megbízunk Michael orvosaiban, mindannyian szaktekintélyek.”
Kehm a fentiekkel együtt hangsúlyozta, hogy Schumacherrel egyelőre “igen korlátozott” interakciókra van csak lehetőség, és hogy az agysérülés jellege miatt “lehetetlen orvosi prognózist felállítani” a felépülést illetően.