Bár a téli teszteken nem szerepeltek kiemelkedően, a 2014-es idénykezdet egyik meglepetése mégis a Force India lett, a tengerentúli futamok után a silverstone-i csapat 54 pontjával a konstruktőri bajnokság 3. helyén áll. A tulajdonos-főnök, Vijay Mallya hasonló folytatást remél a nyári, európai szakaszra is.
“Azt hiszem, nagyon elégedettek lehetünk az első négy versenyen nyújtott teljesítményünkkel. Minden futamon pontot szereztünk, Sergio (Perez) a dobogóra is feljutott, Nico (Hülkenberg) pedig egyszer sem végzett a 6. helynél hátrébb. Már most megszereztük a tavalyi évben gyűjtött pontjaink 70 százalékát, ami arra utal, hogy az eddigi legjobb idényünknek örülhetünk majd.”


“Biztató, hogy eddig mindenféle, egészen eltérő pályákon ugyanolyan jól szerepeltünk, szerintem Barcelonában is versenyképesek maradhatunk. Kínában sosem voltunk igazán erősek, most pedig még onnan is 10 pontot hoztunk, ami szép. Úgy gondoljuk, hogy melegebb körülmények mellett még jobban teljesít az autónk, és néhány olyan pálya következik, ami különösen feküdhet nekünk” – állította az indiai milliárdos.
“Persze azt is jól tudjuk, hogy a Forma-1 sosem áll egy helyben, Barcelona pedig kulcsmomentum a fejlesztési versenyben, azonban én bízom benne, hogy meg tudjuk őrizni a lendületünket” – magyarázta Mallya, aki kiemelte az újabb szponzor – hat hónapon belül a tizedik -, a Smirnoff vodka csatlakozását is.
A Force Indiának persze mindent bele kell adnia, ugyanis a már érinthetetlen távolságban lévő Mercedes mögött igen sűrű az üldözők mezőnye: a Red Bull 57, a silverstone-iak 54, a Ferrari 52, a McLaren 43, a Williams pedig 36 ponttal áll, egyetlen futam is teljesen átrendezheti a sorrendet a 2-5. hely között.