Néhány hete röppent fel komolyan, hogy Azerbajdzsán hamarosan bekerülhet a Forma-1-be, az utóbbi napokban pedig felgyorsultak az események.
Eredetileg 2016-ról lehetett hallani, de szerdán már az is felmerült, hogy a ukrajnai-krími konfliktus miatt az idén októberre tervezett első Orosz Nagydíj helyett rendeznének versenyt a kaukázusi országban. Ezt cáfolták, azonban a 2015-ös belépés fixnek tűnik, immár Bernie Ecclestone is megerősítette.
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Az F1 ura a 2010 és 2013 között rendezett, kimondottan népszerűtlen és rossz pénzügyi hátterű Koreai Nagydíj utódját látja Azerbajdzsánban, Jongam végleg kiesett a pikszisből.
“Oda már nem akarok visszamenni. Bakuval viszont már aláírtunk. 2015-től lesz a naptárban, Korea helyét kapja. Koreában jó pályát építettek, viszont megfeledkeztek minden másról, amit még tervezetek” – utalt arra, hogy a versenypálya környékén évek alatt sem történt fejlesztés, a jongami helyszín egy mocsár és egy kikötő mellett, a semmi közepén áll. 
Az Independent egyébként úgy tudja, hogy az azerbajdzsáni versenyt Ecclestone jó barátja, az egykori Renault-főnök Flavio Briatore hozta tető alá. “Briatore tette a bogarat az elnök fülébe, így indultak a dolgok” – mondta egy névtelenül nyilatkozó bennfentes.