Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója biztos benne, hogy a csapat a hétvégi Spanyol Nagydíjon újra versenyképes lesz, és a dobogóért küzd majd. Ez különösen annak fényében bátor jóslat, hogy Kínában csak egy 11. és 13. helyet szerzett Jenson Button és Kevin Magnussen.


“Száz százalékig biztos vagyok benne, hogy Barcelonában újra ott leszünk az elején” – mondta Boullier. “Amit a pályán látunk, az csak egy dolog, a gyárban végzett munka alapján tudjuk, hogy mi fog történni a következő három-négy versenyen.”

“Jó ütemben fejlesztettünk az elmúlt hetekben, és ugyan nem minden lépés látszik majd Barcelonában, az európai idény rajtja egy új kezdetet jelenthet számunkra.”

Boullier szerint a csapat tudja, hogy miért gyengélkedett az első négy versenyen. “Hiányzott a leszorítóerő, ennek pedig közvetlen hatása volt a gumikopásra. Megtaláltuk a problémás pontokat, és folyamatosan dolgozunk a javításon.”

“Egy másik probléma az autó időjárásfüggősége, ha túl meleg van, nekünk annyi, ha túl hideg, szintén. Ez szintén a leszorítóerő hiányából következett, nem tudtunk úgy bánni a gumikkal, mint a Mercedes és a Red Bull.”