Bernie Ecclestone nem rezelt be túlságosan attól, hogy elítélhetik vesztegetés miatt, ennek folyományaként pedig akár tízéves börtönbüntetést is kaphat. Németországban csütörtökön kezdődött az a per, amelynek feladata annak tisztázása, hogy Ecclestone kenőpénzként fizette-e azt a 44 millió dollárt, amelynek elfogadása miatt a BayernLB pénzintézet korábbi bankára, Gerhard Gribkowsky már börtönbüntetését tölti.

Forrás: Europress
Forrás: Europress

F1: Ecclestone elpoénkodta az első tárgyalást

F1: Ecclestone elpoénkodta az első tárgyalást

Forrás: Europress
Fotó: Europress
Fotó megosztása:
Forrás: Europress

Forrás: Europress

Forrás: Europress


A müncheni tárgyalásra mosolyogva, jókedvűen érkezett Ecclestone. “Hogy mire számítok? Magabiztos vagyok, nézzék csak, még a nap is kisütött” – mondta kezdésként az újságíróknak az üzletember. Később a bíróval szemben is megengedett egy poént magának, amikor arról kérdezték, hogy házas vagy elvált.

“Mindkettő! És ami azt illeti, szívesen emlékszem vissza a válásra.” A válaszon a bíró is elmosolyodott, de megjegyezte, hogy ez még az egyszerűbb kérdések közül való volt. A tárgyalás első napja egyébként meglehetősen unalmasan telt, ahogy korábban mindig, Ecclestone ismét ártatlanságát hangoztatta, ügyvédje egy hosszú nyilatkozatot olvasott fel ezzel kapcsolatban.

A sokáig elhúzódó per (legalább 26 tárgyalási nap lesz szeptemberig) május 2-án folytatódik, az egyik meghallgatáson Gribkowsky is tanúskodni fog.