Csütörtökön kezdődik Bernie Ecclestone tárgyalása Németországban, a vesztegetéssel vádolt üzletember számára nem túl jók a kilátások. Ecclestone nemcsak az állását veszítheti el az F1 élén, ha bűnösnek találják, jó eséllyel börtönbüntetést kap. Kora miatt esetleg felfüggesztve.

Fotó: Europress
Fotó: Europress

F1: Érik a börtön Ecclestone-nak?

F1: Érik a börtön Ecclestone-nak?

Fotó: Europress
Fotó megosztása:
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Ecclestone különösen amiatt aggódhat, hogy két bíróság már kimondta korábban, hogy kenőpénz volt az a 44 millió dollár, amelyet Ecclestone a már börtönben ülő bankárnak, Gerhard Gribkowskynak utalt át az F1-es tulajdonrész alulértékeléséért cserébe.

A Guardianban az Ecclestone-hoz egyébként közel álló Christian Sylt azt írta, hogy az üzletember “személyes hasznot” ígért Gribkowskynak azért cserébe, hogy a BayernLB a lehető leghamarabb megszabaduljon F1-es tulajdonrészétől.

A korrupcióellenes ügynökség sem ad sok esélyt Ecclestone-nak. “Nem állnak jól a dolgok Ecclestone szempontjából” – mondta a Transparency International tapasztalt sportjogásza, Sylvia Schenk. “Ecclestone korábban már elismerte, hogy kifizette a 44 milliót Gribkowskynak, az állítólagos okok azonban elég homályosak.”

“Az igazságszolgáltatásnak ezzel együtt még bizonyítania kell Ecclestone személyes felelősségét.”