A McLaren nem izgulja túl a Kínában mutatott gyenge formát, a csapat szerint a gyárban már elkészültek azokkal a fejlesztésekkel, amelyek biztosítják az előrelépéshez szükséges leszorítóerőt. A versenyigazgató Eric Boullier szerint drámai formajavulás előtt áll a csapat, a gyárban több tizedet találtak a mérnökök, de az alkatrészek legyártása időbe telik.


Boullier szerint az új fejlesztésekkel nemcsak a középmezőnyből tör ki a McLaren, hanem rögtön a Mercedesszel csatázhat. “Ez száz százalékig biztos, mert pontosan tudjuk, hogy mi zajlik a gyárban, így azzal is tisztában vagyunk, mi várható a következő néhány versenyen” – mondta Boullier.

“A fejlesztési tempónk egészen kivételes, jó és nagyon jó dolgokon dolgozunk néhány hete. Remélem, előbb-utóbb a pályán is bemutatkozhatnak a fejlesztések, a szélcsatornás tesztek mindenesetre nagyon ígéretesek.”

Az Autosport forrásai szerint Wokingban tényleg nagyon eredményes munkát végeztek az elmúlt hetekben, leszorítóerő tekintetében nagyobbat lépett előre a csapat, mint bármikor ebben a fejlesztési ciklusban – a nagy ugrásokról szóló téli szezont is beleértve.

“Ez a csapat két éve versenyeket nyert, szóval semmi ok az aggodalomra. Néhány ember elvesztése nem jelenti azt, hogy az autó sem működik többé.”