A Red Bull arra gyanakszik, hogy a Ferrari kínai javulása a csapat új üzemanyagának köszönhető, a Shell egy korábbinál hatékonyabb keveréket készített az olaszoknak. Helmut Marko, a csapat tanácsadója máris jelezte, hogy a Spanyol Nagydíjra várhatóan a Total is elkészül az új benzinnel, amely körönként tizedeket jelenthet a csapatnak.

Fotó: Europress
Fotó: Europress

F1: A benzintől táltosodott meg Alonso?

F1: A benzintől táltosodott meg Alonso?

Fotó: Europress
Fotó megosztása:
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Mi is reméljük, hogy hamarosan hatékonyabb üzemanyaggal dolgozhatunk” – mondta Marko. “A Ferrari egyértelműen előrelépett Kínában, és tudjuk, hogy új üzemanyagot kaptak. De előbb-utóbb hozzánk is érkezik valami, talán már a soron következő Spanyol Nagydíjra.”

Marko nem beszélt róla, de a fejlesztés talán az átfolyásmérőkkel való állandó hadakozásnak is véget vet, a gyanú szerint ugyanis a Total keveréke zavarhatja meg a szenzorokat.

“Az új benzin legalább kettő, de talán három tizedet is jelent majd, szóval a Ferrari visszaelőzésére biztosan lesz esélyünk. A vasárnapi kínai futamon próbálkozhattunk volna bármivel, a pályán biztosan nem tudtuk volna lehagyni Alonsót.”