A McLaren – a Red Bull-os Daniel Ricciardo kizárása után – a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon a 2-3. helyen végzett, de mostanra a wokingiak a leggyengébb mercedeses csapat, Kínában csak a futottak még kategóriában szerepeltek.
Jenson Button és Kevin Magnussen már az időmérőn sem tudott továbbjutni a Q2-ből, a 12. és 15. rajthelyből pedig 11. és 13. helyet hoztak össze a sanghaji futam végére.
F1: Hová tűnt a McLaren? 1
F1: Hová tűnt a McLaren? 2

F1: Hová tűnt a McLaren?

F1: Hová tűnt a McLaren?

F1: Hová tűnt a McLaren? 22
F1: Hová tűnt a McLaren? 23
F1: Hová tűnt a McLaren? 24
F1: Hová tűnt a McLaren? 25
F1: Hová tűnt a McLaren? 26
F1: Hová tűnt a McLaren? 27
F1: Hová tűnt a McLaren? 28
F1: Hová tűnt a McLaren? 29
F1: Hová tűnt a McLaren? 30
F1: Hová tűnt a McLaren? 31
F1: Hová tűnt a McLaren? 32
F1: Hová tűnt a McLaren? 33
F1: Hová tűnt a McLaren? 34
F1: Hová tűnt a McLaren? 35
F1: Hová tűnt a McLaren? 36
F1: Hová tűnt a McLaren? 37
F1: Hová tűnt a McLaren? 38
F1: Hová tűnt a McLaren? 39
F1: Hová tűnt a McLaren? 40
Fotó megosztása:
F1: Hová tűnt a McLaren? 41


“Jönnek majd az új fejlesztések, de most jóval hátrébb voltunk, mint a legutóbbi futamon. Szerintem ide mások sem hoztak ide sok mindent, szóval fogalmam sincs, hogy mi történt velünk. Kiábrándító ez a csapat számára. Amikor a kemény munka után ilyen eredmény jön, csak abban bízhatunk, hogy a gyárban azért hajtanak tovább az autó fejlesztésén, mert jelenleg tényleg nem elég jó” – mondta Button. 
A 2009-es bajnok úgy sejti, hogy talán a Pirellikkel nem bír az autó.
“Azt hiszem, kicsit olyan volt, mintha vizes lett volna a pálya, nem tudtuk működésre bírni az első gumikat. Az abroncsok elszemcsésedtek. Mindent a maximumra állítottunk az autón, az első szárnyat olyan nagy leszorítóerőre hangoltuk, mint még soha, szóval nagyon fura. Remélhetőleg sikerült megoldani a következő futamra, mert ez így most szenvedés volt. Úgy gondolom, hogy az autó nagyjából rendben van, de a gumikkal nem bírunk, márpedig a Forma-1-ben ez az egyik legfontosabb dolog.”
F1: Hová tűnt a McLaren? 42


Magussen is a tapadásra panaszkodott: “Nagyon hosszúnak tűnt a futam, mert eléggé tehetetlen voltam. Az autó leszorítóereje gyenge, ez a fő probléma. A beállítások, a viselkedése jónak tűnnek, egyszerűen csak lassú a rossz tapadás miatt. Szóval világos, hogy ezen kell dolgoznunk, meg kell találnunk a hiányzó leszorítóerőt.”
A csapat a Spanyol Nagydíjra szánt fejlesztési csomagtól várja az előrelépést.