Jenson Button idén már 15. Forma-1-es szezonját gyűri, a 2009-es bajnok a mezőny legtapasztaltabb, és 34 évével – a néhány hónappal öregebb Kimi Räikkönen mögött – a második legöregebb tagja.
F1: Sosem volt még ilyen erős mezőny? 1
F1: Sosem volt még ilyen erős mezőny? 2

F1: Sosem volt még ilyen erős mezőny?

F1: Sosem volt még ilyen erős mezőny?

F1: Sosem volt még ilyen erős mezőny? 34
F1: Sosem volt még ilyen erős mezőny? 35
F1: Sosem volt még ilyen erős mezőny? 36
F1: Sosem volt még ilyen erős mezőny? 37
F1: Sosem volt még ilyen erős mezőny? 38
F1: Sosem volt még ilyen erős mezőny? 39
F1: Sosem volt még ilyen erős mezőny? 40
F1: Sosem volt még ilyen erős mezőny? 41
F1: Sosem volt még ilyen erős mezőny? 42
F1: Sosem volt még ilyen erős mezőny? 43
F1: Sosem volt még ilyen erős mezőny? 44
F1: Sosem volt még ilyen erős mezőny? 45
F1: Sosem volt még ilyen erős mezőny? 46
F1: Sosem volt még ilyen erős mezőny? 47
F1: Sosem volt még ilyen erős mezőny? 48
F1: Sosem volt még ilyen erős mezőny? 49
F1: Sosem volt még ilyen erős mezőny? 50
F1: Sosem volt még ilyen erős mezőny? 51
F1: Sosem volt még ilyen erős mezőny? 52
F1: Sosem volt még ilyen erős mezőny? 53
F1: Sosem volt még ilyen erős mezőny? 54
F1: Sosem volt még ilyen erős mezőny? 55
F1: Sosem volt még ilyen erős mezőny? 56
F1: Sosem volt még ilyen erős mezőny? 57
F1: Sosem volt még ilyen erős mezőny? 58
F1: Sosem volt még ilyen erős mezőny? 59
F1: Sosem volt még ilyen erős mezőny? 60
F1: Sosem volt még ilyen erős mezőny? 61
F1: Sosem volt még ilyen erős mezőny? 62
F1: Sosem volt még ilyen erős mezőny? 63
F1: Sosem volt még ilyen erős mezőny? 64
Fotó megosztása:
F1: Sosem volt még ilyen erős mezőny? 65


Túl a 250. futamán, “nagy öregként” az angol Sanghajban arról beszélt, hogy szerinte sosem volt még annyira erős a Forma-1 mezőnye, mint az elmúlt egy-két évben.
“Manapság nagyon sok pilóta van, akivel kapcsolatban azt érzem, amikor mögé érek, hogy na, ez egy jó csata lesz. Ma már nem csak két-három versenyképes ellenfél van. Tíz éve még nagyjából egy maroknyi olyan versenyző volt, akiknél azt gondoltam, hogy azta, ez most egy nagy előzés volt, sokat jelent nekem, és sokáig fogok emlékezni rá.”
 
“Most a mezőny háromnegyede óriási tehetség, és nem is csak a tempóról van szó. A mérnökökkel való munka, a részletekre való figyelés is benne van. Jelentős részt az újabb szabályok, a gumik, az erőforrások miatt van ez. Igen mélyen bele kell mászni a dolgokba, ha jobbak akarunk lenni a többieknél. Szerintem az elmúlt pár évben minden pilóta sokat fejlődött.” 
“Csak úgy buzog a tehetség az F1-ben. Talán sosem volt még ennyi tehetséges versenyző, mint ma – vagy legalábbis azóta, amióta én itt vagyok.” 
Buttonra különösen nagy benyomást tett a Toro Rossótól a Red Bullhoz, a négyszeres bajnok Sebastian Vettel mellé előléptetett Daniel Ricciardo idei szereplése.
F1: Sosem volt még ilyen erős mezőny? 66


“Egyértelműen nem a legjobb az autójuk, főképp az egyenesekben vannak hátrányban, de Daniel nagyszerű munkát végez. Nyilván a négyszeres bajnoknak nehezebb a helyzete, amikor gyenge az autó, mint azé a srácé, aki csak most került a csapathoz és a bajnok mellett kell szerepelnie. Őt viszi a lendület, és meg akarja mutatni, hogy meg tudja verni a bajnokot.”
“Biztos vagyok benne, hogy Sebastiannak frusztráló, hogy nincs esélye a győzelemre, szóval egyértelmű, hogy eltérő állapotban vannak fejben. De Daniel rámenős, erős volt a futamokon, szóval nagyon szépen szerepel.”
Ricciardo a Kínai Nagydíj második edzésén megint csapattársa, Vettel előtt végzett, a Red Bullok pedig a 4-5. idővel zártak. Button csak a 8., újonc csapattársa, Kevin Magnussen a 12. lett. 
F1: Sosem volt még ilyen erős mezőny? 67


“Nem tudom, miért nem vagyunk olyan versenyképesek, mint a korábbi futamokon, de most nagyon kopnak az első gumijaink. Sosem tapasztaltam még ekkora kopást, nagyon nehéz kezelni, szóval igyekszünk változtatni a beállításokon, hogy kompenzáljuk a dolgot. A pálya is új számomra, ahhoz is alkalmazkodnom kell még” – mondta a dán ifjonc. 
Button nem volt ennyire elveszett, szerinte szombatra lehet javítani: “Szerintem több területen is sikerült javítanunk az autó vezethetőségét Bahrein óta. Van még pár dolog, amit megcsinálunk holnapra, amikkel közelebb léphetünk a mezőny elejéhez.”
“Az első gumijaim eléggé koptak, de ez a pálya nagyon megterheli az elsőket, főleg forgalomban haladva. A beállításokkal javíthatunk ezen egy kicsit, és az autó általános balanszával is foglalkozunk még, szóval holnap kapunk majd jobb képet arról, hol is állunk – feltéve, hogy nem esik.”