Sebastian Vettelt addig nem aggasztja különösebben a 2014-es eredménytelenség, amíg annyit tud kihozni Red Bulljából, amennyi lehetséges. Vettel zsinórban négy világbajnoki cím után jelenleg messze van a pontverseny első helyétől, és ebben nem is várható addig változás, amíg a Renault nem dolgozza le jelentős teljesítményhátrányát a Mercedesszel szemben. Vettel azt állítja, jobban kezeli a kudarcokat, mint sokan gondolják.

Fotó: Europress
Fotó: Europress

F1: Vettel bírja a szenvedést

F1: Vettel bírja a szenvedést

Fotó: Europress
Fotó megosztása:
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Nagy kihívás ez az év, az eredményeink nem olyanok, mint sokan várták” – mondta Vettel. “Nem nagyon érdekel, hogy negyedik, hatodik vagy nyolcadik vagyok, mert jelenleg nem is ez a legfontosabb. Egyelőre nem érzem magam igazán jól az autóban, ezt érzem a legnagyobb kihívásnak.”

“Nagy változások történtek, sok új dologhoz kell alkalmazkodnunk, mi is folyamatosan ismerkedünk az autóval. Folyamatosan tanulnunk kell, ennyi az egész.”

Vettel Kínában is az első öt közötti célba érést remél, a pálya jellege miatt azonban nem számol azzal, hogy a Red Bull lőtávolba kerülhet a Mercedesszel szemben. “Nehéz megmondani, hol végezhetünk. A Mercedes a favorit, de próbálunk olyan közel maradni, amennyire csak lehet. Ha ott leszünk az első ötben, azt jó eredményként kezelhetjük.”

“Jelenleg nagy a hátrányunk a Mercedesszel szemben, a kínai pálya ráadásul már a múltban is kedvezett nekik. Arra számítunk, hogy erősek lesznek, egyrészt a pálya vonalvezetése, másrészt a rendkívül jó formájuk miatt.”