A hétvégén a Kínai Nagydíjjal folytatódik a Forma-1-es világbajnokság. A helyszín 2004-ben került be a versenynaptárba, az elmúlt évtized során pedig akadt pár emlékezetes momentum.
Az első kínai F1-es futamot Rubens Barrichello nyerte, míg csapattársa, az akkor már hétszeres világbajnok Michael Schumacher megfutotta a leggyorsabb kört, ami azóta is pályarekord, méghozzá az egyetlen a Forma-1-es naptárban, amelyik nem kvalifikáción, hanem versenyen született.
Sanghaj volt a helyszíne az utóbbi hónapokban sajnos csak balesete és kómája miatt emlegetett Schumacher utolsó, 91. futamgyőzelmének is. Íme:
A 2007-es versenyre leginkább az újoncként bajnoki éllovas Lewis Hamilton miatt emlékezhetünk, hiszen az egyre fogyó gumikon túl sokáig kint tartott mclarenes a vászonig kopott abroncsokon végül már nem tudott beérni a bokszutcába a cserére, a bejárat előtti kavicságyban végezte, az eldobott pontok pedig minden bizonnyal végső sikert vették el.
2009-ben a Red Bull Racing ötödik F1-es évében Kínában szerezte első futamgyőzelmét, méghozzá igen stílusosan, ugyanis egyből kettős diadalt ünnepelhettek: Sebastian Vettel lett az első, míg Mark Webber a második.
2012 Nico Rosberg és a Mercedes számára volt mérföldkő: a német pilóta pályafutása első, míg a gyártó újkori gyári Forma-1-es győzelmét aratta.
A hétvégére a Sanghajban már megszokott szürkés, barátságtalan idő lesz a jellemző: míg pénteken a borús ég ellenére 20-21 fok várható, szombaton már eshet, a csúcshőmérséklet pedig csak 16 fok lesz. A vasárnap hasonlóan, de talán eső nélkül zajlik majd.
Az 5451 méteres, monumentális pályán a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) idén is a tavaly látott helyeken jelölte ki az előzési zónákat: a hátsó hosszú egyenesen és a rajt-célegyenesen nyithatják majd a szárnyakat az üldözők. 
F1: Schumacher utolsó diadala 1

Különleges összeállításunkban ismerje meg Renault Cliót, amelyből készült a Forma-1-es tapasztalatokat is felhasználó változat is. Kattintson a képre a cikkért!

F1: Schumacher utolsó diadala 2
F1: Schumacher utolsó diadala 3

F1: Schumacher utolsó diadala

F1: Schumacher utolsó diadala

F1: Schumacher utolsó diadala 6
F1: Schumacher utolsó diadala 7
Fotó megosztása:
F1: Schumacher utolsó diadala 8