Kimi Räikkönen tavaly indította el a versenyzők elmaradt fizetésit illető témát, amikor ősszel elárulta, hogy a Lotus 2013 során egy fillért sem fizetett neki – sőt, talán még máig sem. Räikkönen megszólalása után kiderült, hogy a mezőnyben rajta kívül is jó néhányan hasonló helyzetben vannak, nemrég pedig arról lehetett hallani, hogy az ingyen dolgozó versenyzők a pilóta-szakszervezet, a GPDA bahreini ülésén a sztrájk lehetőségét is megtárgyalták.


A fizetésekkel mind a Force Indiánál, mind a Saubernél problémákba futó Nico Hülkenberg most Sanghajban cáfolta a legutóbbi híreket. 
“Nem, ez nem igaz” – mondta a sztrájk lehetőségéről. “Beszélünk az elmaradt fizetésekről, ami nagyon nem jó dolog a sport szempontjából, hiszen ez itt a motorsport csúcsa. Sztrájkról sosem tárgyaltunk, de szeretnénk, ha foglalkoznának az üggyel. Szeretnénk, ha javulna a helyzet.”
A német pilóta elismerte, hogy több csapat is pénzügyi nehézségekkel küszködik, de arra nincs konkrét ötlete, a pilóták mit tehetnének: “Nem tudom. Össze kell dugni a fejünket, hátha találunk valami megoldást.”
Räikkönenhez hasonlóan lotusos csapattársa, Romain Grosjean sem látott pénzt tavaly, de Kínában jelezte, hogy rendeződött az ügy.


“A csapat új vezetése mindent rendezett, minden oké. Persze nem örültem, hogy így alakultak a dolgok. Viszont inkább tartottam a számat a média felé, ez csak az én ügyem volt. Kimi dobta be ezt a pilótákat nem fizetik témát. A csapatban senki nem volt könnyű helyzetben, de mostanra rendeződtek a dolgok.”
A kérdésre, hogy az elmaradt járandóság megingatta-e a motivációját, a francia határozott nemmel felelt: “Nem, ugyanis nem a pénzért csinálom, hanem önmagamért – persze néha azért cidriztem egy kicsit a lakbér miatt!”