Kimi Räikkönen tavaly indította el a versenyzők elmaradt fizetésit illető témát, amikor ősszel elárulta, hogy a Lotus 2013 során egy fillért sem fizetett neki – sőt, talán még máig sem. Räikkönen megszólalása után kiderült, hogy a mezőnyben rajta kívül is jó néhányan hasonló helyzetben vannak, nemrég pedig arról lehetett hallani, hogy az ingyen dolgozó versenyzők a pilóta-szakszervezet, a GPDA bahreini ülésén a sztrájk lehetőségét is megtárgyalták.
F1: Nem téma a pilótasztrájk 1
F1: Nem téma a pilótasztrájk 2

F1: Nem téma a pilótasztrájk

F1: Nem téma a pilótasztrájk

F1: Nem téma a pilótasztrájk 6
F1: Nem téma a pilótasztrájk 7
F1: Nem téma a pilótasztrájk 8
Fotó megosztása:
F1: Nem téma a pilótasztrájk 9


A fizetésekkel mind a Force Indiánál, mind a Saubernél problémákba futó Nico Hülkenberg most Sanghajban cáfolta a legutóbbi híreket. 
“Nem, ez nem igaz” – mondta a sztrájk lehetőségéről. “Beszélünk az elmaradt fizetésekről, ami nagyon nem jó dolog a sport szempontjából, hiszen ez itt a motorsport csúcsa. Sztrájkról sosem tárgyaltunk, de szeretnénk, ha foglalkoznának az üggyel. Szeretnénk, ha javulna a helyzet.”
A német pilóta elismerte, hogy több csapat is pénzügyi nehézségekkel küszködik, de arra nincs konkrét ötlete, a pilóták mit tehetnének: “Nem tudom. Össze kell dugni a fejünket, hátha találunk valami megoldást.”
Räikkönenhez hasonlóan lotusos csapattársa, Romain Grosjean sem látott pénzt tavaly, de Kínában jelezte, hogy rendeződött az ügy.
F1: Nem téma a pilótasztrájk 10


“A csapat új vezetése mindent rendezett, minden oké. Persze nem örültem, hogy így alakultak a dolgok. Viszont inkább tartottam a számat a média felé, ez csak az én ügyem volt. Kimi dobta be ezt a pilótákat nem fizetik témát. A csapatban senki nem volt könnyű helyzetben, de mostanra rendeződtek a dolgok.”
A kérdésre, hogy az elmaradt járandóság megingatta-e a motivációját, a francia határozott nemmel felelt: “Nem, ugyanis nem a pénzért csinálom, hanem önmagamért – persze néha azért cidriztem egy kicsit a lakbér miatt!”