Michael Schumacher tavaly december 29-i, súlyos agysérüléseket okozó síbalesete óta fekszik a grenoble-i egyetemi kórházban Franciaországban, ahol családja mellett korábbi Forma-1-es munkatársai-barátai is látogatják. Felipe Massa, Ross Brawn és néhány más volt kollégát megelőzve egykori ferraris csapatfőnöke, a ma a Nemzetközi Automobil Szövetséget irányító Jean Todt a leghűségesebb.
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Az FIA-elnök vasárnap a Túraautó-világbajnokság (WTCC) marokkói szezonnyitóján beszélt röviden a hétszeres világbajnokról:
“Nagyon gyakran látogatom, ő pedig továbbra is küzd. Küzd, mi pedig csak reménykedhetünk és imádkozhatunk, hogy a jövőben jobbra fordul minden” – mondta.
“Szörnyű tragédia volt ez a baleset. Tragédia Michael és tragédia a családja számára. De Michael nagyon jó kezekben van a grenoble-i kórház orvosainál. Én pedig nagyon közel állok hozzá és a családhoz.”
Bár a grenoble-i orvosok hónapok óta nem nyilatkoztak a 45 éves ex-versenyző állapotáról, menedzsere, Sabine Kehm bő egy hete azt közölte, hogy Schumacher időnként “az éberség és a tudatosság” jeleit mutatja. Ezt több sajtóorgánum is erősítette az arról szóló hírekkel, hogy az egykori pilóta képes a szemkontaktusra és reagál a beszédhangokra.
Todt a fenti, pozitív hírekre egyáltalán nem kívánt reagálni.
Schumacher kómából való teljes magához térése még hónapokig tarthat, a rehabilitáció pedig hosszú évekig is húzódhat – már ha minden jól alakul.