A 2014-es Forma-1-es idény legfőbb változása egyértelműen az új, 1,6 literes, turbós V6-os hibrid erőforrások bevezetése. Az új motorok a korábbiaknál halkabbak, de kevesebbet is fogyasztanak, valamint az autóipar szempontjából is relevánsabbak.
A nézők persze leginkább csak az F1 “megnémulását” és az üzemanyag-spórolási “versenyt” érzékelik, így az új stílusú Forma-1 komoly sokkot jelentett a szezon kezdetén. A sportágat felügyelő Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) előző elnöke, Max Mosley egy friss interjúban vállalta a felelősséget az új motorok népszerűtlen vonásaiért, és igyekezett tágabb kontextusba helyezni a jelentőségüket:  
F1: Ki a hibás a halk motorokért? 1
F1: Ki a hibás a halk motorokért? 2

F1: Ki a hibás a halk motorokért?

F1: Ki a hibás a halk motorokért?

F1: Ki a hibás a halk motorokért? 4
Fotó megosztása:
F1: Ki a hibás a halk motorokért? 5


“Ha valakit hibáztatni kell, hát az én vagyok. Mi akartunk új technológiát bevezetni. Még 10 éve indult az egész, és ami engem illet, nekem tetszik is az új hang” – mondta a Daily Mailnek. 
“Én mindkét fülemben hallókészüléket viselek, ugyanis 40 éven keresztül kapták a füleim a motorzajt. Az én hallásom már menthetetlen, de a jövő generációké még nem. A halkabb motorok családbarátabbak. Ma már kisgyerekeket is ki lehet vinni a futamokra, nem kell félni, hogy megsüketülnek.” 
“A Forma-1 számára lényegi kérdés, hogy képes legyen fejlődni. A 20 század nagy kihívása a biztonság volt, a 21. századé a környezetvédelem. Ha ezt nem fogadjuk el, akkor a sportágra az eljelentéktelenedés veszélye vár. A nagy cégek, az autógyártók számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, szóval ebbe az irányba kell menni, hogy nem távozzanak a gyártók és a szponzorok. Így láthatják, hogy ez a technológia az utcai autók fejlesztése szempontjából is releváns.” 
Több szakemberrel, szakújságíróval egyetértve Mosley leginkább az F1 szereplőit és az FIA-t tartja hibásnak a jelenlegi helyzet kialakulásáért, ugyanis sem a csapatok, sem a sportág irányítói nem kommunikálták megfelelően az új Forma-1 előremutató jelentőségét és a szabályok mögött rejlő megfontolásokat:
“Ha valamivel, hát inkább az új szabályokkal van gondom, azzal, hogy a mögöttük húzódó elgondolásokat nem teszik érthetővé a nagyközönség számára. Ez egy elszalasztott lehetőség.”