Robert Kubica lassan, de biztosan gyógyul 2011-es horrorbalesete után, a lengyel azonban továbbra is lehetetlennek tartja a Forma-1-es visszatérést. Kubica jelenleg a rali-világbajnokságban vezet, versenyképes eredményekkel, illetve részt vett egy DTM-teszten is. Emellett rendszeresen beül a Mercedes F1-es szimulátorába is, mindez azonban nem elég az F1-es visszatéréshez.

F1: Kubica nem tudná vezetni az új autókat 1
F1: Kubica nem tudná vezetni az új autókat 2

F1: Kubica nem tudná vezetni az új autókat

F1: Kubica nem tudná vezetni az új autókat

F1: Kubica nem tudná vezetni az új autókat 4
Fotó megosztása:
F1: Kubica nem tudná vezetni az új autókat 5
Fotó: Europress


Többek között azért sem, mert ugyan Kubica jobbkezes volt a baleset előtt, azóta meg kellett tanulnia ballal írnia. A hétköznapi életben is inkább bal kézzel nyúl a tárgyak felé. “A korlátaim nehezebbé tették az életemet” – vallotta be Kubica.

“Az F1 jelenleg lehetetlen és elérhetetlen számomra, nem vagyok rá képes. De lehet, hogy eljön a nap, amikor újra ott lehetek. A jelenlegi F1-es autók vezetőfülkéje túl szűk nekem, nem tudom úgy forgatni a kormányt, ahogy nekem kényelmes, az alkarom és csuklóm helyett inkább könyökből és vállból. Ez egyes pályákon, például Montrealban és Barcelonában nem lenne probléma, azokon a helyeken viszont, ahol a monacóihoz hasonló hajtűkanyarok vannak, nagyon is.”