Christian Horner csapatfőnök szerint jelentősen erősödtek a Red Bull pozíciói Daniel Ricciardo melbourne-i kizárása ügyében. Az ausztrál pilótától elvették második helyét, mert az FIA adatai szerint többször is átlépte a 100 kg/h-s átfolyási limitet, a Red Bull szerint azonban a szenzor hibás adatokat szolgáltatott. A csapat megfellebbezte a kizárást, a tárgyalást jövő hétfőn tartják.


Horner szerint a szenzorok bizonyíthatóan rosszul működtek az elmúlt két versenyhétvégén is, a meghibásodások így a Red Bull pozícióját erősítik. “Azok a megszerzett pontok létfontosságúak, minden pont az” – mondta Horner. “Úgy gondolom, hogy elég erősek a pozícióink ebben az ügyben.”

“Az elmúlt versenyeken egyre nyilvánvalóbbá váltak a problémák, sok minden kiderült. Remélhetőleg tisztességesen elő tudjuk adni az érveinket, és visszaszerezzük Daniel megérdemelt második helyét.”

Horner szerint a Red Bull nem tett le arról, hogy utolérje a Mercedest, de ez még nem Kínában várható. “Sanghajban van egykilométeres egyenes, ahol nagyon nehéz lesz versenyezni a Mercedesekkel. De amint visszatérünk Európába, közelebb kerülhetünk hozzájuk.”