A 2014-es Forma-1-es idény elindulása óta az F1 uraként emlegetett Bernie Ecclestone, valamint a Red Bull és a Ferrari szinte már kampányszerűen fitymálta a sportágat. Egyesek ebből arra következtettek, hogy az angol kisember így igyekszik elértékteleníteni az F1 tulajdonjogait, hogy aztán még azelőtt ő maga vásároljon be, mielőtt a tulajdonos CVC csoport útilaput kötne a talpára a Münchenben hamarosan tárgyalandó korrupciós ügye miatt.
Fotó: Europress
Fotó: Europress

A csapatok vennék meg a Forma-1-et?

A csapatok vennék meg a Forma-1-et?

Fotó: Europress
Fotó megosztása:
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


A sportág ügyeit valójában csak alkalmazottként igazgató, mindössze 5 % százalékos résztulajdonnal bíró Ecclestone az elmúlt egy-két hétben többször is tagadta, hogy a Forma-1 jogainak megvásárlására készülne, most pedig egy újabb csavarral azt is “leleplezte”, hogy erre éppenséggel a csapatok egy része készül.
A Bloomberg hírügynökségnek azt állította szerdán, hogy a közelebbről meg nem nevezett f1-es alakulatok “tárgyalgatnak” a CVC befektetői csoporttal a vásárlásról. “Majd meglátjuk, mit ajánl a társaság, talán össze tudnak szedni annyi pénzt, hogy tényleg részvényeket vegyenek.” 
A Bloomberg megkeresésére sem a CVC, sem a Ferrari, a Mercedes és a Red Bull képviselői nem reagáltak érdemben, de már az is beszédes, hogy őket kereste a hírügynökség. 
Ecclestone azért hozzátette, hogy a tárgyalások inkább csak “beszélgetések”, és “lehet, hogy semmi nem lesz belőlük.”
A Ferrari egyébként már majdnem 20 évvel ezelőtt, 1995-ben is fontolgatta az F1 jogainak megvásárlását az akkori tulajdonos Nemzetközi Automobil Szövetségtől, de végül Ecclestone lett a vevő 1997-ben, majd következő években továbbértékesítette a részvényeket.