A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier szerint a csapat megtalálta a bahreini kuplunghiba okát, az nem ismétlődik meg újra. Mindkét McLaren kénytelen volt feladni a múlt heti Bahreini Nagydíjat, Kevin Magnussen a negyvenedik, Jenson Button az utolsó előtti körben állt ki.

F1: Nincs több kuplunghiba a McLarennél 1
F1: Nincs több kuplunghiba a McLarennél 2

F1: Nincs több kuplunghiba a McLarennél

F1: Nincs több kuplunghiba a McLarennél

F1: Nincs több kuplunghiba a McLarennél 4
Fotó megosztása:
F1: Nincs több kuplunghiba a McLarennél 5


“Egyszeri hiba volt” – mondta Boullier. “Mindkét autón azonosítottuk és kijavítottuk, a keddi bahreini tesztnapon sem volt vele probléma. Okozott egy kis fejtörést a dolog, mert két autónk is kiállt, de az ügy már megoldva.”

Button különösen szomorú volt a kiesés miatt, mert az angol úgy érezte, hogy a dobogóra is odaérhetett volna. Button szerint jelenleg a McLaren a második erő a Mercedes mögött.

“Ha megnézzük Jenson teljesítményét, valóban úgy tűnik, hogy megelőzhettük volna mindkét Force Indiát. Egyetértek vele, hogy mi lehettünk volna a legjobbak az üldözők közül. Ha jól dolgozunk a következő versenyeken, csökkenthetjük a hátrányunkat. A különbség jelenleg elég nagy, de egy másodperc még ledolgozható.”

“Tudjuk, hogy milyen területeken kell dolgoznunk és hogyan tudnánk javulni, szóval azt mondom, elkaphatjuk a Mercedest.”