A tizedik helyről indulva Sebastian Vettel hatodik lett a Bahreini Nagydíjon, de nem volt felhőtlenül elégedett: az egyenesekben nem volt elég gyors, a verseny elején ráadásul DRS-hibája is volt. Vettel problémáit jól szemlélteti, hogy csapattársa, a 13. helyre visszasorolt Daniel Ricciardo negyedik lett.

Fotó: Europress
Fotó: Europress

F1: Vettel szenvedett az egyenesekben

F1: Vettel szenvedett az egyenesekben

Fotó: Europress
Fotó megosztása:
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Azt hiszem, a mai versenyben nem volt sokkal több” – mondta Vettel, aki a verseny elején szó nélkül félreállt Ricciardo elől, amikor arra kérték a bokszból. “Sokáig úgy éreztem, hogy a lágy gumikkal sokkal előrébb juthatok, de ez végül nem jött össze.”

“Nem tudom, miért, de az egyenesekben nagyon lassú voltam. Nemcsak a Mercedeshez, hanem még Danielhez képest is. Nem tudom, miért veszítek az egyenesekben ennyit. Megpróbáltam magam mögött tartani, de neki jobban jött ki a lépés, és aztán még egyet előre tudott lépni. Az ő teljesítménye mutatja, hogy többet is ki lehetett volna hozni az autóból.”

“A DRS csak az első etapban rendetlenkedett, utána jól működött. De DRS-szel is nehéz volt minden előzés, alig tudtam elmenni a többiek mellett. De erre a lóerőhátrány miatt többé-kevésbé számítottunk. A Mercedesek jelenleg hihetetlenül erősek, főleg, ha sok az egyenes. Abból pedig itt volt bőven.”

Ricciardo nagyon örült a negyedik helynek. “Zseniális verseny volt” – lelkendezett az ausztrál. “Az autó egyre jobb lett, ahogy haladtunk előre, élveztem, ahogy átmentem a mezőnyön. Tényleg remek nap volt, főleg a második etaptól.”

“Jó móka volt Sebastian ellen versenyezni, kemény, de fair küzdelem volt, hagytunk helyet a másiknak. Pontosan ezt várjuk egymástól, és beszéltünk is erről a verseny előtt. Versenyzők vagyunk, és nagyon élvezzük ezt csinálni. Közel kerültünk a dobogóhoz, mindent megtettem, amit lehetett.”