Ahogy már többször is írtuk, a 2014-es súlyhatár-emelés nem kompenzálta a Forma-1-ben idén bevezetett 1,6 literes turbós V6-os hibrid erőforrások jelentette tömegnövekedést, így a nagyobb termetű pilótáknak még a korábbiaknál is komolyabb fogyókúrába kellett kezdeni.
F1: Kórházba került a koplaló pilóta 1
F1: Kórházba került a koplaló pilóta 2

F1: Kórházba került a koplaló pilóta

F1: Kórházba került a koplaló pilóta

F1: Kórházba került a koplaló pilóta 7
Fotó: Europress
Fotó: Europress
F1: Kórházba került a koplaló pilóta 10
Fotó megosztása:
F1: Kórházba került a koplaló pilóta 11


Az elmúlt időszakban hallhattunk már arról, hogy többen nem esznek, nem isznak rendesen, hogy még a kiszáradással is spóroljanak valamennyit, most a Toro Rossó-s Jean-Eric Vergne szolgált új adalékkal arról, mennyire extrém a helyzet.
“A csapattársammal szembeni súlykülönbség miatt körönként négytizedes hátrányban voltam. A tél folyamán diétáztam, de a szervezetnek is vannak bizonyos határai” – mondta. “Valójában kórházba is kerültem az Ausztrál és a Maláj Nagydíj között a kiszáradás és az általános alultápláltság miatt. Nagyon gyenge voltam.”
A francia versenyző is nonszensznek tartja helyzetet, és őt is bosszantja, hogy a versenyzők sem képesek összefogni: “Őszintén szólva ez már őrület. A Forma-1-es autókat egyáltalán nem könnyű vezetni, minden képességünkre szükség van hozzá. Nem jó, hogy rá vagyunk kényszerítve a fogyásra. A pilótákkal többször is beszéltünk már erről, de némelyik könnyebb versenyző ragaszkodik az előnyéhez.”