Sebastian Vettel autója a bahreini időmérőn sem működött igazán jól, de ebben szerepe lehet a harmadik szabadedzésen látott megpördülésnek is, amikor a kavicságyból kellett kibányászni a Red Bullt. Vettel éppen csak, de kiesett a Q2-ben, a 11. lett, de csapattársa büntetése miatt a 10. helyről indulhat.

Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Tegnap este még egész jól mentek a dolgok” – mondta Vettel. “Ma viszont nem. Sajnos, a harmadik szabadedzésen, a kipördülésem után kicsit megsérült az autó. Én is hibáztam, de nagyon remélem, hogy meg tudjuk oldani a problémáinkat.” Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint a motorvezérlő szoftverrel ismét küszködik a Red Bull, Vettel péntekhez hasonlóan ráadásul megint panaszkodott a leváltásokra.

“Ez az időmérő nem jött ki jól, de vannak napok, amikor nem jön össze a Q3. Szoros volt a vége, de nem tudtam annyit kihozni az autóból, amennyit szerettem volna. És jól látszik, hogy a Mercedesek elérhetetlen messzeségben vannak.”

“Ma idegesen viselkedett az autó, a hátsó kerekek folyamatosan blokkoltak. Ez a probléma a Q2-ben is előjött, egyedül a nyolcadik fokozatban volt minden rendben. A kipördülés miatt a mai szereplésben benne vagyok én is, de egyelőre mi sem tudjuk, hogy ennek pontosan mekkora szerepe volt.”

“A verseny képe teljesen másmilyen lehet, mint amit ma láttunk, a beállításokkal a hátrány egy részét el tudjuk tüntetni. Pár helyet előreléphetünk, az extra szett gumi is segíthet. Meglátjuk, mi lesz.”