A kevésbé jól sikerült péntek után jól ment a McLaren a bahreini időmérőn, Jenson Button a hetedik, Kevin Magnussen a kilencedik helyet szerezte meg. Daniel Ricciardo hátrasorolása miatt mindketten előrelépnek egy helyet, a jubiláló Buttonnak máris merész álmai vannak.

Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Csapatként a lehető legjobb eredményt értük el ma” – mondta Button, aki 250. nagydíján indul vasárnap. “Nem hiányzott sok az ötödik helyhez sem, de tényleg olyan kört futottam, amiből nem tudtam volna többet kihozni. Vagyis egyéb területeken még bőven van dolgunk, remélhetőleg hamarosan jobb pozíciókért tudunk küzdeni.”

“Egy dobogós helyezés nagyszerű lenne. Az első két pozíciót már kiosztották, ha a Mercedesek végig bírják, utolérhetetlenek. A hosszabb etapokon mi sem vagyunk igazán versenyképesek velük. De Ricciardo büntetése miatt a hatodik helyről indulok, onnan pedig csak hármat kell előrelépni a dobogóhoz.”

Magnussen nem tudja, mit gondoljon a nyolcadik helyről. “Nem igazán tudtam, mit várjak a mai edzéstől” – így a dán. “Jenson ma egy kicsit jobb volt, mint én, de meglátjuk, mi lesz holnap. A versenytempónk az időmérőhöz képest valamivel versenyképesebb, kiderül, mire lesz ez elég.”