A Force India Bahreinben már az edzésektől erősnek látszott, amit a szombat esti időmérő – legalábbis félig-meddig – igazolt is. Nico Hülkenberg a Q2-ben elvérzett ugyan, de Sergio Perez az 5. helyig kapaszkodott (Daniel Ricciardo hátrasorolása után vasárnap a 4. rajtkocka), és azt mondja, még ennél is jobb lehetett volna.


“Biztos vagyok benne, hogy a 3. lehettem volna, (Valtteri) Bottas előtt. Sajnos nehezen alakult  felvezetőköröm, nem tudtam rendesen bemelegíteni a fékeket a második szett gumival, így blokkoltam az első kanyar féktávján. Kár érte, de így is nagyon bizakodó vagyok a holnapot illetően” – mondta a mexikói.
“Holnapra a dobogós helyezés kell, hogy legyen a cél, azt hiszen, nagyon jó esélyeink vannak rá, remélhetőleg jó versenyem lesz!”
Perez a GP2-ben győzött már Bahreinben, általában jól érzi a pályát, de azt mondta, a mostani eredménynek egyszerűbb oka van: “Ez az első hétvége, amikor semmilyen gondom nem volt a motorral vagy az autóval, azaz a csapattal végig rendesen tudtunk dolgozni, szerintem ez nagyon sokat számított.”


Az edzéseken Hülkenberg az első két versenyhétvégén látott kiváló formáját vitte tovább Bahreinben is, az időmérő ezért csalódást keltően alakult számára. Ő hibázott:
“Egyszerű ez: a köröm nem volt elég jó. Már az első két kanyar sem volt tökéletes, aztán a 11-es kanyarban, ahol a hátszél miatt már az edzésen is sokan elfékezték magukat, egy kicsit rámentem a kerékvetőre. Azzal veszítettem még pár tizedet, ennyi elég volt hozzá, hogy ne jussak tovább” – mondta a német, aki a 11. helyről rajtol majd.