A Force India Bahreinben már az edzésektől erősnek látszott, amit a szombat esti időmérő – legalábbis félig-meddig – igazolt is. Nico Hülkenberg a Q2-ben elvérzett ugyan, de Sergio Perez az 5. helyig kapaszkodott (Daniel Ricciardo hátrasorolása után vasárnap a 4. rajtkocka), és azt mondja, még ennél is jobb lehetett volna.
Fotó: Europress
Fotó: Europress

F1: A dobogóra készül a Force India

F1: A dobogóra készül a Force India

Fotó: Europress
F1: A dobogóra készül a Force India 31
F1: A dobogóra készül a Force India 32
F1: A dobogóra készül a Force India 33
F1: A dobogóra készül a Force India 34
Fotó: Europress
Fotó: Europress
Fotó: Europress
Fotó: Europress
F1: A dobogóra készül a Force India 39
F1: A dobogóra készül a Force India 40
F1: A dobogóra készül a Force India 41
F1: A dobogóra készül a Force India 42
F1: A dobogóra készül a Force India 43
F1: A dobogóra készül a Force India 44
F1: A dobogóra készül a Force India 45
F1: A dobogóra készül a Force India 46
F1: A dobogóra készül a Force India 47
F1: A dobogóra készül a Force India 48
Fotó: Europress
Fotó: Europress
Fotó: Europress
Fotó: Europress
Fotó: Europress
F1: A dobogóra készül a Force India 54
F1: A dobogóra készül a Force India 55
F1: A dobogóra készül a Force India 56
Fotó megosztása:
F1: A dobogóra készül a Force India 57


“Biztos vagyok benne, hogy a 3. lehettem volna, (Valtteri) Bottas előtt. Sajnos nehezen alakult  felvezetőköröm, nem tudtam rendesen bemelegíteni a fékeket a második szett gumival, így blokkoltam az első kanyar féktávján. Kár érte, de így is nagyon bizakodó vagyok a holnapot illetően” – mondta a mexikói.
“Holnapra a dobogós helyezés kell, hogy legyen a cél, azt hiszen, nagyon jó esélyeink vannak rá, remélhetőleg jó versenyem lesz!”
Perez a GP2-ben győzött már Bahreinben, általában jól érzi a pályát, de azt mondta, a mostani eredménynek egyszerűbb oka van: “Ez az első hétvége, amikor semmilyen gondom nem volt a motorral vagy az autóval, azaz a csapattal végig rendesen tudtunk dolgozni, szerintem ez nagyon sokat számított.”
F1: A dobogóra készül a Force India 58


Az edzéseken Hülkenberg az első két versenyhétvégén látott kiváló formáját vitte tovább Bahreinben is, az időmérő ezért csalódást keltően alakult számára. Ő hibázott:
“Egyszerű ez: a köröm nem volt elég jó. Már az első két kanyar sem volt tökéletes, aztán a 11-es kanyarban, ahol a hátszél miatt már az edzésen is sokan elfékezték magukat, egy kicsit rámentem a kerékvetőre. Azzal veszítettem még pár tizedet, ennyi elég volt hozzá, hogy ne jussak tovább” – mondta a német, aki a 11. helyről rajtol majd.