A Ferrari-elnök Luca di Montezemolo, Bernie Ecclestone és az FIA-elnök Jean Todt hármas csúcstalálkozót tart a Bahreini Nagydíjon a sorozat jövőjéről. Azokról a potenciális változásokról lesz szó, amelyekkel izgalmasabbá lehetne tenni az első két verseny alapján valóban unalmasnak tűnő Forma-1-et.

Válságülést tartanak a Forma-1-ben 1
Válságülést tartanak a Forma-1-ben 2

Válságülést tartanak a Forma-1-ben

Válságülést tartanak a Forma-1-ben

Válságülést tartanak a Forma-1-ben 4
Fotó megosztása:
Válságülést tartanak a Forma-1-ben 5


Az Autosport szerint Montezemolónak nagyon nem tetszenek a fogyasztás korlátozására vonatkozó szabályok, már szerdán Londonba repült, hogy Ecclestone-nal azonnal egyeztetéseket kezdjen. Az ügyre rálátó források szerint Ecclestone és Montezemolo egyetértettek abban, hogy az első két verseny sok minden volt, csak éppen drámai nem, pedig sokan fordulatokat vártak az 1,6-os turbómotorok bevezetésétől.

Az Ausztrál és a Maláj Nagydíjon is sima győzelmet aratott az a pilóta, aki már a verseny elején az élre állt, az előzések száma ráadásul jelentősen lecsökkent. Ecclestone-ék a stratégiai sokszínűséget is hiányolják.

Egy forrás szerint Montezemolo azt mondta, az F1 jelenlegi formájában egy “takarékossági verseny”, a pilótáknak a fogyasztásra vonatkozó szabályok miatt esélyük sincs a határok feszegetésére. Montezemolo már korábban is beszélt arról, hogy taxisofőröknek nincs helyük a versenypályán, a csúcstalálkozó megszervezése arra utal, hogy végleg betelt nála a pohár.

A bahreini megbeszélésen átbeszélik a megoldási lehetőségeket a felek, abban azonban mindannyian egyetértenek, hogy a hibrid hajtással alapvetően nincs baj, a részletszabályokon kellene módosítani. Montezemolo reakcióját magyarázhatja a Ferrari gyenge szezonkezdése, de az Autosport szerint tény, hogy Stefano Domenicali csapatfőnök már a tavalyi szezon végén tartott egy megbeszélést Ecclestone-nal, amelynek témája az új szabályok várható negatív hatása volt.