A Bahreini Nagydíj hétvégéjén munkába áll a Williamsnél Felipe Massa korábbi versenymérnöke, Rob Smedley. Az angol szakember a versenyeken a technikai igazgató, Pat Symonds után a második számú műszaki vezetőként tevékenykedik és ő irányítja majd a pit wall munkáját az edzések, az időmérő és a verseny alatt.
Fotó: Europress
Fotó: Europress

F1: Szövetségest kap Massa

F1: Szövetségest kap Massa

Fotó: Europress
Fotó megosztása:
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Jó hír lehet ez Massának, Smedley jelenléte mellett talán nem kap majd olyan, a ferraris múltat tekintve megalázó csapatutasításokat, mint a múlt hétvégén Szepangban, ha intézkedni is kell, az angol mérnök biztosan jobban kezeli majd a brazil veteránt.
A téli tesztek alapján az idény egyik nagy ígéretének tűnő Williams az első két futamon nem váltotta be a nagy reményeket, az esős időmérőkön nem ment olyan jól az FW36-os, így a futamokon is hátrányból indultak. Ennek ellenére a csapat vezető versenymérnöke, Rod Nelson szerint Bahreinben a dobogó lesz a cél.
“Egyértelműen ez a célunk, igen. Azt hiszem, idén a pályán múlik majd (a versenyképességünk). Bahreinnel kapcsolatban elég bizakodó vagyok, sokat mentünk a teszteken, elég jó elképzelésünk van arról, hol állhatunk majd az erősorrendben, igaz, a Red Bull mostanra sokkal erősebbnek tűnik, mint akkor volt” – mondta az ESPN-nek. 
“Azt mondanám, hogy Malajziában a McLaren előtt jártunk, bár a Ferrari is erősebbnek látszik, mint télen. De ha száraz lett volna az időmérő, a harmadik-negyedikek lehettünk volna.”