Minden adottá vált ahhoz, hogy 2015-ben vagy legkésőbb 2016-ban új amerikai csapattal bővüljön a Forma-1-es mezőny, erősödtek Gene Haas pozíció. A NASCAR-csapattulajdonos esélyeiről korábban nem sok jót mondott Bernie Ecclestone, mostanra azonban változott a helyzet. “Úgy gondolom, hogy Haas terveire rábólintanak” – mondta Ecclestone. “Pénzük van, de az még kérdés, hogy el is akarják-e költeni.”

Fotó: Europress
Fotó: Europress

F1: Sínen van az amerikai csapat

F1: Sínen van az amerikai csapat

Fotó: Europress
Fotó megosztása:
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Úgy tudni, hogy az FIA nemrégiben halasztotta el a döntést a Haas 12. csapatként való felvételéről, a szövetség Ecclestone jóváhagyására vár az istállóval kapcsolatban. Az üzletember tényleg csak a pénz miatt aggódik.

“Lássunk tisztán, mondjuk egymilliárd dollárból négy évig lehet gazdálkodni. Beszéltem Haas-szal, de nem látom át pontosan, mit akarnak csinálni. Ez Amerika, szóval bármi lehet.”

Kétségei ellenére Ecclestone valószínűsíti a Haas felvételét, a közeljövőben ráadásul további új csapatok érkezhetnek. Amerikai csapat utoljára 2010-ben próbálkozott, az USF1 azonban hiába kapott rajtengedélyt az FIA-től, még az indulás előtt becsődölt.