Az olvasók közül bizonyára sokan úgy emlékeznek még arra, amikor 2000-ben Jenson Button ígéretes, de szemtelenül fiatal srácként a Williamsnél bemutatkozott az F1-ben, mintha tegnap lett volna, de az idő repül.
F1: Nagy ünnepre készül Button 1
F1: Nagy ünnepre készül Button 2

F1: Nagy ünnepre készül Button

F1: Nagy ünnepre készül Button

F1: Nagy ünnepre készül Button 5
F1: Nagy ünnepre készül Button 6
Fotó megosztása:
F1: Nagy ünnepre készül Button 7


A 34 éves angol versenyező tavaly óta a mezőny legtapasztaltabb pilótája – bár a korelnök a nála három hónappal idősebb Kimi Räikkönen -, a hétvégi Bahreini Nagydíjon pedig pedig mérföldkőhöz ér, a 250. Forma-1-es futama jön.
“A vasárnapi verseny a 205. nagydíjam lesz. Őrület, hiszen mintha csak tegnap lett volna, amikor 2011-ben győzelemmel ünnepelhettem a 200-adikat Magyarországon!” – mondta a 2009-es világbajnok.  
“Az is hihetetlen, hogy ez már a 10. Bahreini Nagydíj – 2009-ben megnyertem ezt a futamot, sokszor mentem jól, élvezem a pálya nyújtotta kihívást.”
“Értékes pontokat szereztünk az első két hétvégén, pontosan ez is volt a célunk az első négy, tengerentúli futamra, remélem, hogy újabbak kerülnek most a tarsolyba! A Forma-1 sosem áll egy helyben, idén új kihívás vár ránk Bahreinben, az első éjszakai futam ezen a pályán. Izgalmas lesz látni, milyen a verseny a reflektorok fényénél, az éjszakai versenyzésnek mindig van valami különleges hangulat, szerintem ezen a hétvégén is így lesz.”
Button a 250 futamával a sportág történetének legtapasztaltabbjai közé ér, már csak négyen vannak előtte: Rubens Barrichello (326), Michael Schumacher (308), Riccardo Patrese (256) és Jarno Trulli (252) – a két olaszt pedig még idén megelőzheti majd.
Míg Button a karrierje vége felé halad, mellette a McLarennél egy igen ígéretes pályafutás kezdődik: az újonc Kevin Magnussen a melbourne-i 2. helyével minden idők egyik legjobb bemutatkozását produkálta, Szepangban azonban ügyetlenkedett. A csapatfőnök, Eric Boullier odafigyel a fiatal dánra.
F1: Nagy ünnepre készül Button 8


“A vasárnap Malajziában történtekből tanul majd Kevin” – utalt a rajt után incidensre, amikor Magnussen összeért Kimi Räikkönennel. “Kezdő hiba volt, benne volt az izgalom, talán az öreg róka (Räikkönen) is rátartott, az ifjonc meg belefutott. Kevint megbüntették, de utána is higgadt és összeszedett maradt, nem reagálta túl az esetet, nem hibázott többet.”
“De gondosan kell még nevelgetnünk. Hétvégénként kétszer, de egyszer biztosan, hosszabban elbeszélgetünk. Nagyon figyelem, hogyan áll fejben, hogyan viselkedik. Odafigyelek rá, ahogy Romainnal is tettem. Malajziában kétszer töltöttünk el 10 percet, és ennyi elég is – nagyon nyitott, figyelmes, szóval minden tanácsomra hallgat” – magyarázta a francia szakember.